Het meisje en de dood
DVD

Het meisje en de dood ([2013])/ [starring] Sylvia Hoeks ... [et al.], prod. Anton Kramer ; dir. by Jos Stelling

Een oude Russische arts keert in de jaren vijftig terug naar de plek waar hij vijftig jaar eerder zijn grote liefde ontmoette.

Recensie

Een kostuumdrama uit 2012 van Jos Stelling (De illusionist; Duska) met Sylvia Hoeks, Leonid Bichevin en Dieter Hallevorden. De Russische arts Nikolaj Borodinski keert terug naar het hotel in Thüringen waar hij vijftig jaar geleden - rond 1900 - als medisch student een kamer huurde. In terugblikken ziet hij hoe hij daar een gedoemde liefde beleefde met Elise, prostituee en de maîtresse van een rijke Russische graaf. De recensenten oordelen verschillend. Pauline Kleijer (Volkskrant 15-11-'12) geeft 3 (van 5) sterren: 'Hoe fraai de kostuums, het camerawerk, de muziek en de decors ook zijn, Stelling heeft met 'Het meisje en de dood' niet die negentiende-eeuwse lyriek bereikt die hij, geïnspireerd door de Russische liefdespoëzie van Aleksandr Poesjkin, wilde overbrengen. (...) Af en toe komt het melodrama op haast magische wijze tot leven (...). Op die momenten bewijst Stelling zijn meesterschap, maar ze zijn te schaars om de film voor eentonigheid te behoeden.' Eric Koch (Telegraaf 15-11-'12) geeft 4 (van 5) sterren: '(...) Fraaie, barokke beelden stimuleren de verbeelding van de romantische kijker, die zich de rust gunt om zich mee te laten nemen naar een andere tijd. (...)' Winnaar van Gouden Kalven voor beste film, beste geluid en beste camera op het Nederlands Film Festival.

Specificaties

Duits | 8713053015854

Titel Het meisje en de dood
Uniforme titel The girl and death
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Jos Stelling ; Sylvia Hoeks
Type materiaal DVD
Uitgave [Houten] : BFD Home Entertainment, [2013]
Overige gegevens 1 dvd-video (ca. 127 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Duits, Russisch en Frans gesproken, Nederlands en Engels ondertiteld - Videoversie van de film: Nederland [etc.] : Jos Stelling Films [etc.], 2012
ISBN 8713053015854
PPN 357226887
Genre romantische verhalen
Taal Duits