Arthurs val
Boek

Arthurs val (cop. 2013)/ J.R.R. Tolkien, bezorgd door Christopher Tolkien ; [vert. uit het Engels: Renée Vink ; red. Middelengels: Thijs Porck ; ill.: Bill Sanderson]

Tweetalige uitgave van het onvoltooid gebleven gedicht door de Britse letterkundige (1892-1973) over de laatste veldslag van koning Arthur.

Aanwezigheid

Recensie

In de jaren dertig schreef Tolkien een lang gedicht over de laatste veldslag van koning Arthur. Zoals zo vaak bij Tolkien heeft hij het gedicht niet afgemaakt; door het onverwachte succes van 'The Hobbit' ging zijn vrije tijd op aan het schrijven van 'The Lord of the Rings'. Zijn zoon Christopher heeft dit gedicht nu uitgebracht, voorzien van uitvoerige en boeiende toelichtingen. In feite neemt het gedicht slechts 73 van de 291 bladzijden in. Voor de rest bestaat het boek uit een inleiding, noten bij het gedicht (waarbij de Nederlandse vertaalster extra nuttige informatie geeft), een artikel hoe Tolkiens gedicht in de Arthurtraditie geplaatst kan worden, een stuk over het oudengelse metrum dat Tolkien gebruikte, hoe het gedicht tot stand kwam en de relatie met Tolkiens andere werk, met name 'De Silmarillion'. De Nederlandse vertaling van het gedicht is naast het Engelse origineel afgedrukt. Dit boek is niet alleen interessant voor de miljoenen Tolkienliefhebbers, maar ook voor hen die geïnteresseerd zijn in mythologie en koning Arthur.

Specificaties

NederlandsEngels | 9789022566275

Titel Arthurs val
Auteur J.R.R. Tolkien
Secundaire auteur Christopher Tolkien ; Thijs Porck ; Renée Vink
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, cop. 2013
Overige gegevens 291 p - ill - 22 cm
Annotatie Tekst in het Nederlands en Engels - Vert. van: The fall of Arthur. - Cop. 2013
ISBN 9789022566275
PPN 355393794
Rubriekscode Engels 875
Genre science-fiction
Taal NederlandsEngels
Onderwerp algemeen Meertalige boeken
PIM Rubriek Gedichten en Versjes
PIM Trefwoord Tolkien