Academicus Vampyrus
Boek

Academicus Vampyrus (cop. 2013)/ Richelle Mead, vert. [uit het Engels] door Carolien Metaal

Rose (18, ik-figuur) gaat in Rusland op zoek naar Dimitri. Ze komt erachter dat hij een Strigoi is geworden. Maar ze heeft nog steeds gevoelens voor hem. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

Omnibus van de laatste drie delen uit de serie 'Academicus Vampyrus'*. Rose (18, ik-figuur) gaat in Rusland op zoek naar Dimitri. Ze komt erachter dat hij een Strigoi is geworden. Maar ze heeft nog steeds gevoelens voor hem. Rose is een rebelse adolescent met een kort lontje en ze handelt impulsief. Ze is verliefd op haar mentor, maar heeft ook gevoelens voor klasgenoot Mason. Onder invloed van de gebeurtenissen maakt Rose een ontwikkeling door, waardoor ze beter in staat is te reflecteren op haar gedrag en ze zich verantwoordelijker gaat gedragen. Rose is de ik-persoon en praat in vlotte, lange zinnen. Het taalgebruik is wel wat plat. Soms is de tekst lastig leesbaar door lange zinnen zonder leestekens, wat aan de niet altijd even sterke vertaling ligt. Er staan uitgebreide verwijzingen in naar voorgaande delen, wat soms de vaart uit het verhaal haalt. Het geheel bevat een ongelooflijke hoeveelheid personages. Toch is het een vlot leesbaar boek en een echte page turner door de spannende verwikkelingen. Het boek ligt wat moeilijk in de hand omdat het zo dik is. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048817252

Titel Academicus Vampyrus
Uniforme titel Bloedbelofte Geestesband Offergave
Auteur Richelle Mead
Secundaire auteur Carolien Metaal
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Full moon, cop. 2013
Overige gegevens 1560 p - 22 cm
Annotatie Gebundelde laatste 3 delen van de gelijknamige meerdelige publicatie - Bevat: Bloedbelofte. - Vert. van: Blood promise. - Cop. 2009. - Oorspr. Nederlandse uitg.: 2011. - (Academicus Vampyrus ; 4) ; Geestesband. - Vert. van: Spirit bound. - Cop. 2010. - Oorspr. Nederlandse uitg.: 2011. - (Academicus Vampyrus ; 5) ; Offergave. - Vert. van: Last sacrifice. - Cop. 2010. - Oorspr. Nederlandse uitg.: 2012. - (Academicus Vampyrus ; 6)
ISBN 9789048817252
PPN 355394979
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord Vampiers ; Verliefdheid
Taal Nederlands