Welkom op de weide
Boek

Welkom op de weide (2013)/ [met medew. van Walter Baele ... et al., bew. op basis van de gelijknamige tv-reeks, met medew. van Valérie Baranski ... et al.]

Maya de Bij wordt geboren en voorgesteld aan de grote wereld: ze krijgt vliegles, leert honinggraten maken en maakt kennis met de koningin. Maar Maya wil meer. Prentenboek met felgekleurde clichématige illustraties, gebaseerd op de animatieserie. Vanaf ca. 3 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Maya de Bij wordt geboren en voorgesteld aan de grote wereld: ze krijgt vliegles, leert honinggraten maken en maakt kennis met de koningin. Maar Maya wil meer. Samen met vriendje Willy gaat ze 's nachts op stap. Bijna worden ze opgegeten door een kikker. Als ze verdwaald zijn, wijst krekel hen de weg naar huis. Omdat Maya anders is dan de andere bijen, mag ze voortaan in de wei slapen. Gebaseerd op het oorspronkelijk in 1912 verschenen verhaal zijn vele merchandise artikelen en animatiefilmpjes gemaakt. De illustraties in deze uitgave bestaan uit grote stills uit de filmpjes van Studio 100. De tekst onder de afbeeldingen is zeer eenvoudig met korte zinnetjes en bijzonder veel verkleinwoorden. Kleurig uitgegeven met gewoon, dun papier; op de schutbladen staan honinggraten afgebeeld. Een doorsnee uitgave voor peuters vanaf ca. 3 jaar die de filmpjes van televisie kennen.

Specificaties

Nederlands | 9789059167612

Titel Welkom op de weide
Secundaire auteur Walter Baele ; Valérie Baranski ; Waldemar Bonsels
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Schelle : Studio 100, 2013
Overige gegevens [18] p - ill - 24 cm
Annotatie Gebaseerd op de boeken "De avonturen van Maya de Bij" en "Hemelvolk" geschreven door Waldemar Bonsels
ISBN 9789059167612
PPN 363076816
Thematrefwoord Verdwalen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Maya
Boek

Maya (2013-...)

vol.
Uitgeleend