Bijbel detective
Boek

Bijbel detective (cop. 2013)/ Peter Martin, ill. Peter Kent ; vert. [uit het Engels] Roeleke Meijer-Muilwijk

Zoek mensen en voorwerpen uit de tijd van de Bijbel en alledaagse voorwerpen en dieren. Zeventien gedetailleerde zoekplaten in kleur van o.a. de slaven in Egypte en de dood van Jezus. Voor kinderen met een (protestants-)christelijke achtergrond. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een Bijbels 'Waar is Wally'-prentenboek met zeventien zoekplaten over de wereld van de Bijbel. Op elke bladzijde worden jonge speurneuzen via vragen en zoekopdrachten uitgedaagd om de antwoorden te vinden in de afbeelding. Het betreft gedetailleerde tekeningen in zachte kleuren van de wereld van de Bijbel in historische en geografische setting. Per dubbele pagina staat een grote verhalende tekening centraal van een Bijbels verhaal, zoals de slaven in Egypte, het Jeruzalem van Koning Salomo en de dood van Jezus. In enige zinnen wordt het verhaal verteld. In een pastelkleurige rand rondom de illustratie staan behalve de vragen ook kleine getekende details van de zoekitems die verstopt zitten in de centrale zoekplaat. Van Bijbelse figuren en Bijbelse dingen tot gewone mensen, dieren, bomen en voorwerpen. Ook staat er op elke tekening een sluw vosje. Soms zijn het alledaagse dingen, maar het betreft ook hoogtepunten uit Bijbelverhalen. Dit prentenboek is geschikt voor visueel ingestelde speurders, die op een speelse manier veel ontdekken over de Bijbelse geschiedenis. Op negen pagina's achterin staan de antwoorden per zoekplaat en een index op de binnenzijde van het omslag achterin. Voor kinderen met een (protestants-)christelijke achtergrond. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086011162

Titel Bijbel detective
Uniforme titel Bijbeldetective
Auteur Peter Martin
Secundaire auteur Peter Kent ; Roeleke Meijer-Muilwijk
Type materiaal Boek
Uitgave Heerenveen : Benjamin, cop. 2013
Overige gegevens [46] p - ill - 27 cm
Annotatie Omslag vermeldt tevens: 17 bijbelse zoekplaten. - Rugtitel: Bijbeldetective - Met index - Vert. van Bible detective : a puzzle search book. - Oxford : Lion Children's, cop. 2012
ISBN 9789086011162
PPN 353247812
Rubriekscode 223.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bijbel; Zoekplatenboeken
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Bijbel