Sammie en zijn herder
Boek

Sammie en zijn herder de Heere Jezus in Psalm 23 (cop. 2012)/ geschreven door Susan Hunt, met ill. van Cory Godbey ; [vert. uit het Engels: Pieter Beens]

Sammie het schaap wordt goed verzorgd door zijn herder. Hij ontmoet een schaap van een andere kudde die het lang niet zo goed heeft. Bijbels prentenboek gebaseerd op Psalm 23. Voor reformatorisch opgevoede kinderen. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Dit Bijbelse prentenboek is gebaseerd op Psalm 23 'De Heer is mijn herder'. Het verhaal wordt verteld vanuit het schaap Sammie, dat een goed leven heeft omdat zijn herder zo goed voor hem zorgt. Hij komt in contact met een schaapje uit een andere kudde, dat het heel wat minder heeft dan hij. Gelukkig redt Sammies herder dit schaapje en noemt het Dierbaar. Sammie vertelt haar over de goede zorgen van de herder en langzamerhand leert Dierbaar erop te vertrouwen dat de herder ook voor haar zorgt. Het verhaal wordt verteld in elf hoofdstukken van twee of drie pagina's met daarbij telkens een paginagrote kleurenafbeelding. In elk hoofdstuk staat een uitleg van de metaforen die gebruikt zijn in psalm 23, met ter afsluiting enkele passende Bijbelverzen. Uitvoerige tekst met veel dialogen, gedrukt in een vrij klein lettertype. Het verhaal is aansprekend en goed afgestemd op jonge kinderen, maar het gebruik van de Statenvertaling in de hoofdstuktitels en de Bijbelverzen maakt toch dat het boek veel minder toegankelijk is geworden dan het had kunnen zijn. De verwijzing naar Jezus, zoals in de ondertitel wordt gesuggereerd, is niet nader uitgewerkt. Daardoor eigenlijk alleen bruikbaar in reformatorische gezinnen en scholen. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789491583070

Titel Sammie en zijn herder : de Heere Jezus in Psalm 23
Auteur Susan Hunt
Secundaire auteur Cory Godbey ; Pieter Beens
Type materiaal Boek
Uitgave Kampen : Brevier, cop. 2012
Overige gegevens 45 p - ill - 23 cm
Annotatie Vert. van: Sammy and his shepherd. - Sanford, FL : Reformation Trust Publishing, cop. 2008
ISBN 9789491583070
PPN 362748179
Rubriekscode 226.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Psalmen (bijbelboek)
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Psalmen