Joep Jaloersosaurus
Boek

Joep Jaloersosaurus (cop. 2013)/ geschreven door Brian Moses, geïllustreerd door Mike Gordon ; [eindred.: Victoria Brooker ; vert. uit het Engels: Karin Beneken Kolmer]

De dinosaurus Joep Jaloersosaurus is jaloers op iedereen. Wat kan hij hieraan doen? Prentenboek met grappige kleurenillustraties over het omgaan met jaloezie. Met (lees)tips voor opvoeders. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Prentenboekverhaal met paginagrote kleurenillustraties over dinosaurus Joep die last heeft van jaloezie. Van zijn moeder hoort hij dat dat een normaal gevoel is. Ook volwassenen zijn wel eens jaloers, vertelt ze. De boodschap aan Joep is: denk aan wat je wel goed kunt en aan de fijne dingen die je hebt; en vergeet niet dat anderen misschien ook jaloers zijn op jou. Het verhaal wordt verteld in een korte tekst, een of twee zinnen per pagina met soms een woordgrapje (steenboarden, bronto-fietsen). De tekst staat in een grote speelse letter op de lichte achtergrond van de illustraties. De zinnen zijn aan de lange kant, vaak meer dan tien woorden. De toon is wat belerend ('We moeten allemaal leren om hier goed mee om te gaan'), en het is jammer dat de oplossing voor het probleem niet uit Joep zelf komt, maar wordt aangedragen door volwassenen. Het boek biedt aanknopingspunten om met kinderen te praten over jaloezie. De paginagrote grappige tekeningen in waterverf en contourlijnen en de tips voor ouders en leerkrachten (inclusief leestips) achter in het boek dragen daaraan bij. In dezelfde opzet verscheen 'Toby Tobberdactylus'*. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462020368

Titel Joep Jaloersosaurus
Auteur Brian Moses
Secundaire auteur Mike Gordon ; Victoria Brooker ; Karin Beneken Kolmer
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : NBD Biblion, cop. 2013
Overige gegevens 32 p - ill - 22×20 cm
Annotatie Met lit. opg - Vert. van: Jamal Jealousaurus. - London : Wayland, 2013. - (Dinosaurs have feelings too)
ISBN 9789462020368
PPN 355270218
Rubriekscode 415.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Jaloezie
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Jaloezie