Toby Tobberdactylus
Boek

Toby Tobberdactylus (cop. 2013)/ geschreven door Brian Moses, geïllustreerd door Mike Gordon ; [eindred.: Victoria Brooker ; vert. uit het Engels: Karin Beneken Kolmer]

De dinosaurus Toby Tobberdactylus tobt over van alles. Wat kan hij hieraan doen? Prentenboek met grappige kleurenillustraties over het omgaan met piekeren. Met (lees)tips voor opvoeders. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Toby Tobberdactylus - een schattig, roze dinosaurusje - tobt te veel. Hij tobt overdag en hij tobt 's nachts. Zouden zijn vleugels net zo sterk zijn als die van zijn vriendjes? Zou het morgenvroeg wel weer licht worden? Zou hij wel kunnen vliegen? Toby's moeder bedenkt een plannetje om zijn zorgen te verminderen. Lukt het Toby om niet meer zoveel te piekeren? In dit prentenboek staat het thema piekeren/tobben centraal. Op vrij luchtige wijze wordt het thema verhalenderwijs aan de orde gebracht. Het kan een perfect uitgangspunt bieden om met kinderen in gesprek te gaan. Achter in het boek worden tips gegeven voor ouders en leerkrachten om met zorgen maken/tobben om te gaan en vinden we prentenboekentips die gericht zijn op het vergelijkbare thema 'bang zijn'. Het verhaal is goed vertaald uit het Engels. Per pagina staan er ongeveer twee regels in een speelse grote letter bij paginagrote grappige illustraties. De illustraties, wisselend van formaat, hebben zachte tinten en contourlijnen. In dezelfde opzet verscheen 'Joep Jaloersosaurus'*. Geschikt voor tobbertjes en niet-tobbertjes vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462020375

Titel Toby Tobberdactylus
Auteur Brian Moses
Secundaire auteur Mike Gordon ; Victoria Brooker ; Karin Beneken Kolmer
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : NBD Biblion, cop. 2013
Overige gegevens 32 p - ill - 22×20 cm
Annotatie Met lit. opg - Vert. van: William Worrydactyl. - London : Wayland, 2013. - (Dinosaurs have feelings too)
ISBN 9789462020375
PPN 355270226
Rubriekscode 415.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Piekeren
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Piekeren