Wilde dieren
Boek

Wilde dieren (cop. 2013)/ [ill.: Maja Wagner, tekst: Sandra Noa ; concept: Lisa Maurer ; vert. uit het Duits: Ellen Hosmar ; red.: Vitataal]

Welke dieren leven in het regenwoud? Welke dieren zijn giftig? Prentenboek met kartonnen bladzijden, kleurentekeningen en veel flapjes met weetjes over wilde dieren. Bekijken vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Deze hardkartonnen uitgave, deel uit de serie 'Kinderkennis'*, staat vol met wilde dieren. In elf hoofdstukken van een dubbele pagina wordt aandacht besteed aan onder meer wilde dieren op de savanne, in het regenwoud, camouflage en de jacht op een prooi. Centraal staan de vele kleine en wat grotere getekende afbeeldingen in heldere kleuren van dieren in hun leefomgeving. Dieren zoals het stokstaartje, de bultrug en agouta zijn redelijk natuurgetrouw weergegeven. Ze zijn in beweging en soms erg klein afgebeeld. De platen lopen af en toe door over twee pagina's. De bijschriften in een vrij kleine letter staan in kaders verspreid over de bladzijden. Meestal hebben ze betrekking op de illustraties. Belangrijke woorden zijn vetgedrukt. Moeilijke woorden als schimmels, koralen en baleinen worden niet altijd uitgelegd, waardoor de informatie soms te moeilijk is voor de doelgroep. Er staat ook informatie, voorzien van een illustratie, onder de vele flapjes. De kartonnen bladzijden hebben scherpe hoeken. Door de vele flapjes is de uitgave kwetsbaar. De tekst en illustraties beginnen aan de binnenkant van het omslag. Een inhoudsopgave ontbreekt. Bekijken vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048308088

Titel Wilde dieren
Auteur Maja Wagner
Secundaire auteur Sandra Noa ; Lisa Maurer ; Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, cop. 2013
Overige gegevens [24] p - ill., krt - 28 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Ruim 40 flapjes om nog meer te ontdekken - Vert. van: Wilde Tiere. - Köln : Schwager & Steinlein. - (Richtig schlau!)
ISBN 9789048308088
PPN 355527138
Rubriekscode 592.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wilde dieren; Beweegbare boeken
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Wilde dieren