Amelie en haar vis
Boek

Amelie en haar vis (cop. 2013)/ [tekst en ill.:] Helga Bansch, [Nederlandse tekst van, vert. uit het Duits Joukje Akveld]

Aan zee komt Amelie een vis tegen met wie ze beste vriendjes wordt. Ze hebben zo veel plezier samen, dat Amelie de vis bij zich wil houden. Oblong prentenboek met kunstzinnige illustraties in zachte kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Kleuter Amelie vindt de zee een beetje eng. Zeker als er iets aan haar tenen knabbelt. Maar de vis wil alleen maar spelen en Amelie vergeet haar angst. Maar Amelie wil haar vis ook 's avonds bij zich hebben. Ze besluit de vis te vangen, maar of vis dat ook zo fijn vindt...? Prachtig, sfeervol prentenboek in oblong formaat over een meisje dat ontdekt dat je dieren die in vrijheid leven ook in vrijheid moet laten. De illustraties wisselen in grootte en zijn gemaakt in een gemengde techniek van o.a. potlood, krijt, verf en collage met verschillende papiersoorten. Het zijn ieder op zich kleine kunstwerkjes, maar ze geven ook de inhoud van het verhaal en de gevoelens van zowel Amelie als de vis perfect weer (een blije Amelie en vis spatten van de pagina, maar ook een verdrietige vis en meisje zijn voelbaar). Humoristisch is de eend die op elke bladzijde verschijnt en de gevoelens van Amelie nog eens extra uitdrukt. Gedrukt op cremekleurig/lichtgeel papier met per dubbele bladzijde drie tot zes regels tekst in een duidelijke schreefletter. Een juweel van een prentenboek, zowel vanwege de tekst als de prachtige illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051163148

Titel Amelie en haar vis
Auteur Helga Bansch
Secundaire auteur Joukje Akveld
Type materiaal Boek
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, cop. 2013
Overige gegevens [26] p - ill - 22×26 cm
Annotatie Vert. van: Amelie und der Fisch. - Wien : Jungbrunnen, cop. 2013
ISBN 9789051163148
PPN 355526034
Genre dierenleven
Thematrefwoord vissen ; Gevangenschap ; Strand
Taal Nederlands