Swinging Christmas
Boek

Swinging Christmas (cop. 2013)/ een muzikaal verhaal van Benjamin Lacombe, [vert. uit het Frans]

In de dagen voor Kerstmis ontmoet Robin de oude Bernard. Bernard laat Robin jazzmuziek horen en leert hem wat leesplezier is. Groot vierkant prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties en cd met vijf jazznummers. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.

Recensie

In de dagen voor Kerst gaat Robin, die woont in een dorp in de heuvels waar nooit iets gebeurt, in opdracht van zijn moeder gevulde mandjes rondbrengen bij arme en eenzame mensen. Zo belandt hij in een spookachtig oud huis waar hij bang voor is, maar ook naartoe getrokken wordt door de muziek die uit het huis komt. Daar ontmoet hij Bernard die alleen leeft te midden van boeken, muziek en zijn herinneringen aan zijn grote liefde, de jazzzangeres Sol. Robin ervaart in het contact met Bernard dat je door te lezen van alles kunt beleven op allerlei plaatsen, als je je maar durft open te stellen voor de woorden, net zoals je het gevoel in de muziek op je af laat komen als je er naar luistert. Dit grote vierkante prentenboek met paginagrote sprookjesachtige, magische en soms bijna fotorealistische illustraties is een echt sfeervol kerstverhaal, weliswaar zonder Kerstman of religie, over de liefde voor mooie verhalen en lezen, over vriendschap en de waarde van muziek in het leven en misschien wel de suggestie dat echte liefde teruggevonden en opnieuw vastgepakt moet worden. Om net als Robin het lezen af te wisselen met muziek is er een cd met vijf bekende Amerikaanse kerstliederen in jazzstijl toegevoegd. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044820843

Titel Swinging Christmas
Auteur Benjamin Lacombe
Secundaire auteur Olivia Ruiz
Type materiaal Boek
Uitgave Hasselt : Clavis, cop. 2013
Overige gegevens [40] p - ill - 32×32 cm - cd / Olivia Ruiz en The Red Star Orchestra
Annotatie Uitg. naar een novelle van Olivia Ruiz - Vert. van: Swinging Christmas. - Paris : Albin Michel Jeunesse, cop. 2012
ISBN 9789044820843
PPN 362837112
Genre kerstverhaal
Thematrefwoord Kerstmis ; Liefde ; Muziek ; Lezen
Taal Nederlands