Twee mama's
Boek

Twee mama's (cop. 2013)/ tekst van Francesca Pardi, met ill. van BUM ill&art ; [Nederlandse tekst uit het Italiaans van M.E. Ander]

De twee vrouwen Roos en Femke krijgen vier kinderen met hulp van het ziekenhuis. Het is een gezin zonder papa, kan dat wel? Prentenboek met grote kleurenillustraties. Om te praten over het hebben van twee mama's met kinderen vanaf ca. 5 jaar.

Recensie

Roos en Femke houden van elkaar en ze willen graag een gezin met kinderen. Omdat ze twee vrouwen zijn, hebben ze hier hulp bij nodig van het ziekenhuis. Het lukt, en Roos krijgt een baby: Sanne wordt geboren! Vier jaar later wordt, ook weer uit de buik van Roos, de tweeling Lucas en Sem geboren. Weer twee jaar later krijgt Femke zaadjes in haar buik en wordt Jesse geboren. Het gezin is compleet: twee mama's, vier kinderen en drie katten! En net als ieder ander gezin doen ze samen dagelijkse dingen: met z'n allen ontbijten, de kinderen naar school en peuterspeelzaal brengen, lekker slapen enz. De kracht van dit handzame boekje zit in 'gewoon' het verhaal vertellen van twee mama's met een kinderwens: in eenvoudige taal en zonder emotionele lading of oordeel. De grote prenten laten iedere keer de hoofdpersonen zien, die ondanks of dankzij een vrij stereotiepe uitstraling, meteen je hart stelen en je als vanzelfsprekend meenemen het verhaal in. Mooi boekje dat jonge kinderen laat kennismaken met gezinnen van verschillende samenstelling én die tegelijkertijd duidelijk maakt dat 'samen gezin zijn' een universeel begrip is. Van dezelfde auteur verscheen 'De vriend van papa'*. Met kinderen van ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051163179

Titel Twee mama's
Auteur Francesca Pardi
Instelling /BUM ill&art, Torino
Secundaire auteur M.E. Ander
Type materiaal Boek
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, cop. 2013
Overige gegevens [28] p - ill - 24 cm
Annotatie Vert. van: Perché hai due mamme? - Milano : Lo Stampatello, cop. 2011
ISBN 9789051163179
PPN 355395312
Rubriekscode 322.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Lesbische vrouwen; Ouderschap ; Kunstmatige inseminatie
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Homoseksualiteit