De vriend van papa
Boek

De vriend van papa (cop. 2013)/ tekst van Francesca Pardi, met ill. van Desideria Guicciardini ; [Nederlandse tekst uit het Italiaans van M.E. Ander]

De ouders van Julia (6) en Sander (9) zijn gescheiden. Als niet alleen mama een nieuwe vriend heeft, maar papa ook is, dat even wennen. Prentenboek met grote kleurenillustraties. Om te praten over het hebben van twee pappa's met kinderen vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wanneer de ouders van de 6-jarige Julia en 9-jarige Sander scheiden, krijgen papa en mama alle twee een nieuwe vriend. Sander vindt het lastig, omdat kinderen op school het woord 'homo' als scheldwoord gebruiken. Wanneer de juf het uitlegt en de vriend van zijn vader ook nog eens agent is, is het plagen over. De tekst is in een vlotte stijl geschreven, zonder moeilijke woorden en in korte zinnen. De met vrolijke kleuren ingekleurde pentekeningen geven een leuk beeld van het verhaal. De illustraties zijn vaak paginavullend met een paar regels tekst boven aan de pagina. Het lijkt niet helemaal realistisch om het onbekende van twee samenlevende mannen op te lossen door het oorspronkelijk Latijnse woord 'homo' te vertalen met 'mens'. De teksten en illustraties vormen een mooi geheel en vullen elkaar prima aan. Van dezelfde auteur verscheen 'Twee mama's'*. Een uitgave om voor te lezen aan en over te praten met kinderen vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051163162

Titel De vriend van papa
Auteur Francesca Pardi
Secundaire auteur Desideria Guicciardini ; M.E. Ander
Type materiaal Boek
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, cop. 2013
Overige gegevens 29 p - ill - 24 cm
Annotatie Vert. van: Qual è il segreto di papà? - Milano : Lo Stampatello, cop. 2011
ISBN 9789051163162
PPN 355395304
Rubriekscode 418.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Homoseksualiteit; Vader-kind relatie ; Kinderen; Echtscheiding
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Echtscheiding