Belle et Sébastien
Boek

Belle et Sébastien roman (2013)/ Nicolas Vanier, avec la collab. de Virginie Jouannet

In de Tweede Wereldoorlog probeert een Franse jongen om samen met zijn hond Joodse vluchtelingen de grens met Zwitserland over te brengen.

Aanwezigheid

Recensie

De populaire televisieserie voor de jeugd rond 1965 met de gelijknamige titel is recent bewerkt tot een film, en het scenario daarvan weer tot deze roman. Een 8-jarige weesjongen, opgevoed door een oude herder in de bergen, sluit vriendschap met een verwilderde hond, opgejaagd door de dorpsgemeenschap. Het is 1943 tijdens de Duitse bezetting. Dankzij de hond weet de jongen, in samenwerking met dappere dorpsgenoten, Joodse vluchtelingen de grens met Zwitserland over te brengen. Positief, niet gecompliceerd verhaal over genegenheid tussen kind en hond, over verzet plegende dorpelingen en een "goede" Duitser. De natuur in het berggebied speelt een grote rol.Vlotte verteltrant, vrij makkelijk Frans. Grote letter. Op het omslag een scène uit de film. Duidelijke druk.

Specificaties

Frans | 9782845636293

Titel Belle et Sébastien : roman
Auteur Nicolas Vanier
Secundaire auteur Virginie Jouannet ; Juliette Sales ; Cécile Aubry
Type materiaal Boek
Uitgave Paris : XO, 2013
Overige gegevens 362 p - 24 cm
Annotatie D'après le scénario du film 'Belle et Sébastien' écrit par Juliette Sales, Fabien Suarez et Nicolas Vanier, produit par Radar films, Epithète Films, Gaumont, M6 Films, Rhône-Alpes Cinéma. D'après la série 'Belle et Sébastien' écrite et réalisée par Cécile Aubry
ISBN 9782845636293
PPN 363308903
Genre verzetsroman
Thematrefwoord Honden ; Verzet
Taal Frans