Mia and me. Seizoen 1: Dl. 4
DVD

Mia and me. Seizoen 1: Dl. 4 (cop. 2013), starring Rosabell Laurenti Sellers ... [et al.] ; dir. Gerhard Hahn

De 12-jarige Mia leeft afwisselend in de sprookjeswereld Centopia en op een chique kostschool, waar ze moet vechten om geaccepteerd te worden. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Televisieserie over de 12-jarige Mia die na het verlies van haar ouders naar een chique kostschool in Florence wordt gebracht. Een groepje meisjes onder leiding van Miss Perfectie, maakt haar het leven moeilijk. Er komt een 'escape' in de vorm van een postuum cadeau van haar ouders, het magisch boek 'De legende van Centopia.' Door een wachtwoord in te spreken en een bijbehorende armband te gebruiken, komt Mia in Centopia, een prachtige sprookjeswereld, waar ze in een sierlijke elf verandert. Er zijn daar eenhoorns, draken en andere elven, zoals de stoere Yuko en prins Mo. De slechte koningin Panthea is uit op de eenhoorns. Mia's leven wordt heen en weer geslingerd tussen twee werelden. Ze speelt een rol in de redding van Centopia, terwijl ze ook moet vechten om geaccepteerd te worden op school. De televisieserie bestaat afwisselend uit animatie (Centopia) en live action en is Vlaams-Nederlands ingesproken. Het animatiegedeelte is druk, kleurrijk en vol moeilijke namen. Bevat aflevering 21 t/m 26 van het eerste seizoen.* Uitgezonden op Nickelodeon. Aantrekkelijke serie voor de doelgroep, meisjes van ca. 9-13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8716777939703

Titel Mia and me. Seizoen 1: Dl. 4
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Gerhard Hahn ; Rosabell Laurenti Sellers
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : A-Film, cop. 2013
Overige gegevens 1 dvd-video (6 ×24 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Nederlands gesproken - Videoversie van de animatieserie: Duitsland [etc.] : Lucky Punch [etc.] - Bevat aflevering 21-26
ISBN 8716777939703
PPN 363787216
Genre sprookjes - schoolverhaal
Thematrefwoord sprookjesfiguren ; Kostschoolleven
Taal Nederlands