Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De Renkumse en Heelsumse beekdalen
Boek

De Renkumse en Heelsumse beekdalen een cultuurhistorische wandelgids (cop. 2012)/ Ruud Schaafsma

Cultuurhistorische gids over de Zuid-Veluwse beken, gelegen in het gebied van Renkum en Heelsum, met zeven wandeltochten.

Aanwezigheid

Recensie

Samen met de gids 'De Oosterbeekse en Doorwerthse beken'* vormt deze uitgave over de Renkumse en Heelsumse beekdalen een tweeluik over de beken op de Zuid-Veluwezoom. Gebaseerd op gedegen bronnenonderzoek en jarenlange betrokkenheid bij de beken beschrijft auteur Ruud Schaafsma, bestuurslid van de Stichting tot Behoud van de Veluwse Sprengen en Beken, gedetailleerd en geïllustreerd (zwart-wit en kleur) de ontwikkeling van beide beekdalen en van het landschap waarin deze beekdalen zijn ontstaan. De gids besteedt vervolgens veel aandacht aan het onderhoud van de beekdalen, en in het bijzonder aan behoud van de unieke flora en fauna en van cultuurhistorische getuigenissen, zoals grafheuvels, sporen van watermolens, en de kenmerkende sprengen. De gids zelf is geen wandelgids, maar wel een gedegen inleiding tot de zeven beschreven en in kaart gebrachte wandelroutes in de beide beekdalen, in lengte variërend van 2 tot 30 kilometer, die als losse bijlagen bij de gids zijn gevoegd. Helaas ontbreken verwijzingen van de gids naar de routes en vice versa. Inclusief register en literatuuroverzicht.

Specificaties

Nederlands | 9789053454626

Titel De Renkumse en Heelsumse beekdalen : een cultuurhistorische wandelgids
Auteur Ruud Schaafsma
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Matrijs, cop. 2012
Overige gegevens 184 p - ill - 24 cm - 6 wandelkaarten
Annotatie Uitg. in samenw. met IVN Zuidwest Veluwezoom - Met lit. opg., reg
ISBN 9789053454626
PPN 353725706
Rubriekscode Gelderland 986.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Beken; Dalen (landschap); Renkum (gemeente); Cultuurgeschiedenis ; Wandeltochten ; Renkum; Beken; Wandeltochten ; Heelsum; beken; Wandeltochten
Trefwoord Renkum
Heelsum
Wolfheze
Ede
Rozendaal
Terlet
Beken
Heelsumse Beek
Renkumse Beek
Beekdalen
Geschiedenis; algemeen
Wandelroutes
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Dalen