Dinosaurussen!
Boek

Dinosaurussen! (cop. 2011)/ [samengest. door Natalie Boyd, Hermione Edwards en Holly Russell, [vert. uit het Engels Van Goor]

Groot, vierkant, hardkartonnen aanwijsprentenboek met kleurenfoto's van verschillende soorten dinosaurussen en hun Latijnse namen. Met uitklapbare pagina's. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Een vierkant prentenboek op groot formaat met paginagrote uitklapbare flappen. Op dikke kartonnen, felgekleurde bladzijden staan kleurenfoto's van alle mogelijke soorten dinosaurussen, drie of vier per bladzijde. De tekst bestaat uit hun Latijnse benaming in dikgedrukte, kleurige letters: Wannanosaurus, Tuojiangosaurus, Leptoceraptops, enz. Links bovenaan wordt steeds met extra grote letters het meest indrukwekkende kenmerk aangegeven, o.a. Woeste dinoaurussen, Stoer en sterk, Zachtaardige reuzen en Vleeseters. De veelkleurigheid van het boek compenseert eningszins de gewelddadige, soms monsterachtige uitstraling die ze hebben: grote koppen met scherpe tanden, lange halzen of een angstaanjagende houding. Soms is alleen een kop met hals of een dikke poot te zien, waarbij een vraag wordt gesteld en staat achter de flap het juiste antwoord. De uitvoering is gericht op peuters maar door de vaak lange en complexe namen bevat het boek wel erg veel (wetenschappelijke) informatie voor de doelgroep. Aan de andere kant blijken jonge kinderen met interesse voor dinosaurussen hier soms opvallend ontvankelijk voor te zijn. Zij kunnen met dit boek hun hart ophalen. Voor anderen is het vooral griezelen of wat vluchtig kijkplezier. Deel uit een serie grote flapboeken. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047516774

Titel Dinosaurussen!
Auteur Natalie Boyd ; Hermione Edwards ; Holly Russell
Instelling /Uitgeverij Van Goor, Houten
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : Van Goor, cop. 2011
Overige gegevens [12] p - ill - 28×28 cm
Annotatie Vert. van: My giant fold-out book of dinosaurs. - New York : St. Martin's Press, cop. 2010
ISBN 9789047516774
PPN 329962027
Genre dierenleven
Thematrefwoord Dinosaurussen ; Fotoprentenboeken ; Aanwijsboeken ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands