Levende schaduwen
Boek

Levende schaduwen (2013)/ gevonden en verteld door Cornelia Funke en Lionel Wigram, met tek. van Cornelia Funke ; vert. [uit het Duits] door Esther Ottens

Jacob Reckless (25) is vervloekt door de zwarte fee. Om de vloek op te heffen, moet hij terug naar de spiegelwereld om op zoek te gaan naar een magische kruisboog. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Jacob Reckless (25) kan vanuit onze wereld in een spiegelwereld stappen; een wereld vol sprookjes en fantasiefiguren in het decor van het 19-eeuwse Europa. Hier is Jacob vervloekt door de zwarte fee en nu heeft hij een mot op zijn borst. Deze zal hem zes keer bijten, waarna Jacob sterft. Hij wil de vloek opheffen. Als laatste redmiddel wil hij de magische kruisboog gebruiken van Guismund, een Heksenslachter die al 300 jaar dood is. Samen met zijn vriendin Vos zoekt Jacob de hand, het hoofd en het hart van Guismund. Een gevaarlijke zoektocht vol avonturen volgt. Maar ook de goyl Nerron zoekt de kruisboog en de tijd dringt, want de mot bijt geregeld. De Duitse auteur en Zilveren Griffel-winnaar woont in de VS. De plot is samen met Lionel Wigram (de producer van de Harry Potter-films) geschreven. De hoofdstukillustraties zijn getekend door Funcke. Het spannende verhaal zit vol sprookjeselementen zoals Blauwbaard en Sneeuwwitje. Dit tweede deel van de Reckless-serie is een fijn leesbaar boek met beeldend taalgebruik, dat zelfstandig gelezen kan worden van het eerste deel* en een afgerond einde heeft. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045114743

Titel Levende schaduwen
Auteur Cornelia Funke ; Lionel Wigram
Secundaire auteur Esther Ottens
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam [etc.] : Querido, 2013
Overige gegevens 397 p - ill., krt - 21 cm
Annotatie Vert. van: Lebendige Schatten. - Hamburg : Dressler, 2012
ISBN 9789045114743
PPN 355525178
Genre science-fiction
Thematrefwoord sprookjesfiguren ; Vervloekingen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Reckless
Boek

Reckless (2010-...)

vol.
Uitgeleend
Cornelia Funke