Skeleton key
Boek

Skeleton key (2013)/ Anthony Horowitz, [vert. uit het Engels: Annemarie van Ewyck]

Als de 14-jarige Alex een klusje voor de Britse geheime dienst opknapt, komt hij in aanraking met een misdaadorganisatie uit het Verre Oosten. Vanaf ca. 12 jaar.

Recensie

Alex Rider (14) voert voor de Britse geheime dienst MI6 spionageopdrachten uit. Hij komt in aanraking met een misdaadorganisatie uit het Verre Oosten, die het meedogenloos gemunt heeft op zijn leven. Daarom is het voor Alex beter een tijdje 'van de Britse aardbodem te verdwijnen'. Bovendien onmoet hij de gewezen Russische generaal Sarov, die op het Cubaanse eiland Cayo Esquelito voorbereidingen treft voor het tot ontploffing brengen van een atoombom in Moermansk. De realistische geschiedenis wordt met vaart verteld, waarbij het opvalt hoeveel oog voor detail de auteur heeft in zijn beschrijvingen van onder meer het tennistoernooi van Wimbledon, de werkwijze van de Amerikaanse CIA, hulpmiddelen die spionnen kunnen gebruiken in benarde situaties en de complexe beveiliging van de villa van Sarov op Cayo Esquelito. In vlot Nederlands vertaald. Derde deel in de negendelige serie 'Alex Rider'*. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789050164931

Titel Skeleton key
Auteur Anthony Horowitz
Secundaire auteur Annemarie van Ewyck
Type materiaal Boek
Editie 7e dr;
Uitgave Hasselt : Clavis, 2013
Overige gegevens 256 p - 22 cm
Annotatie Vert. van: Skeleton key. - London : Walker Books, 2002 - Oorspr. titel: Cayo Esquelito. - Antwerpen : Facet, 2002 - Vervolg op: Point blanc
ISBN 9789050164931
PPN 363045082
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Geheim agenten
Taal Nederlands