Liedjes- en versjesboek. 3
Boek

Liedjes- en versjesboek. 3 (cop. 2013), [ill.: Pascal Vermeersch ; tekst: Piet Van Den Heuvel ... et al. ; componist: Roel De Ruijter]

Zing en dans mee met Kaatje en haar vrienden. Met teksten van bijna dertig liedjes en versjes, waarvan twaalf liedjes met muzieknotatie en op cd. Met computerillustraties in kleur. Vanaf ca. 2 t/m 4 jaar.

Recensie

Het is zingen en dansen, rijmen en lezen geblazen met deze derde uitgave van 'Kaatjes Liedjes- en versjesboek'*! Het bevat tal van bekende en minder bekende liedjes en versjes zoals 'Altijd is Kortjakje ziek' en 'Ik zou zo graag een koeike kopen'. In de inhoudsopgave is vermeld welke twaalf liedjes op de bijbehorende cd staan. Vanaf de inzet van de eerste noot spatten de Vlaams klinkende, vrolijke peuterdeuntjes uit de radio. Op de kleurrijke illustraties zien we Kaatje (bekend van Ketnet) en haar vriendjes. De prenten in frisse heldere tinten sluiten aan bij de teksten van de liedjes en versjes. Ze zijn met de computer gemaakt en de afgebeelde figuren komen vrij statisch over. In elke liedtekst zijn bepaalde (kern)woorden in een andere kleur gedrukt. Van de liedjes die op de cd te beluisteren zijn, vinden we in het boek zowel de liedteksten als het notenschrift. Naast liedjes- en versjesboeken, heeft Kaatje knutsel-, doe-, teken- en schrijfboeken. Vanaf ca. 2 t/m 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789002250552

Titel Liedjes- en versjesboek. 3
Auteur Pascal Vermeersch
Secundaire auteur Piet Van Den Heuvel ; Roel De Ruijter
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Antwerpen : Standaard, cop. 2013
Overige gegevens 48 p - ill., muz - 22 cm - cd
Annotatie Uitg. in samenw. met Ketnet
ISBN 9789002250552
PPN 363432655
Rubriekscode 788.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kinderliedjes
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord Kinderliedjes

Relaties/Serie

Kaatje
Boek

Kaatje (cop. 2009-...)

vol.
Uitgeleend