Het verhaal van mijn babybroer
Boek

Het verhaal van mijn babybroer (cop. 2013)/ Laurence Bourguignon [tekst], Claude K. Dubois [ill. ; bew. uit het Frans: Sabine Wauters]

Sofie krijgt een babybroertje. Maar waar moet dat broertje dan vandaan komen? En waarom duurt het zo lang? Vierkant prentenboek met grote en kleine aquareltekeningen in zachte kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Vierkant prentenboek over kleuter Sofie die een babybroertje gaat krijgen. Ze vraagt zich af hoe de baby bij hen zal komen en gaat op wacht staan. Dan vertelt opa over de ooievaar, maar zegt oma dat baby's in de kool worden gevonden. Gelukkig weet Kaat op school te vertellen dat baby's in mama's buik groeien. Sofie gaat met haar broertje praten en hij vertelt over zijn ontwikkeling en groeiproces. Tot slot krijgt Sofie een foto van een echo en is ze helemaal tevreden. Kleuters zullen zich hier zeker in herkennen: hun ongeduld en al die waarom-vragen zijn heel kenmerkend. De sfeervolle potloodtekeningen zijn met zachte tinten aquarel ingekleurd. Soms zijn ze paginagroot, dan staan weer meerdere illustraties op een bladzijde. In een van de tekeningen ligt op tafel een boek van Sherlock Holmes, dit is een voorbeeld van leuke details die in de illustraties zijn verwerkt. De taal is eenvoudig en het verhaal wordt verteld vanuit de ik-figuur Sofie. Aantrekkelijke uitgave om een kleuter voor te bereiden op de komst van een baby. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9782871428305

Titel Het verhaal van mijn babybroer
Auteur Laurence Bourguignon ; Claude K. Dubois
Secundaire auteur Sabine Wauters
Type materiaal Boek
Uitgave Namur : Mijade, cop. 2013
Overige gegevens [26] p - ill - 23×23 cm
Annotatie Vert. van: L'histoire de mon bébé. - Cop. 1992
ISBN 9782871428305
PPN 363355154
Thematrefwoord Gezinsuitbreiding
Taal Nederlands