Hoe het molletje de muis weer beter maakte
Boek

Hoe het molletje de muis weer beter maakte (2013)/ ill. & concept: Zdenek Miler, tekst: Hana Doskocilová ; [vert. uit het Tsjechisch]

Molletje reist de hele wereld over op zoek naar een bloem met een ingewikkelde naam. Volgens Uil kan alleen die bloem zijn vriendje Muis weer beter maken. Onderweg beleeft Molletje allerlei avonturen. Prentvertelling met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

Recensie

Op een dag merkt Molletje dat het 'muisstil in het muizenholletje' van zijn vriend is. Muis blijkt ziek te zijn en Molletje roept de hulp van Uil in. Deze adviseert hem om Muis thee te geven, getrokken van de bloem die Matricaria chamomilla heet. Molletje kent deze bloem niet en reist de hele wereld af op zoek naar de bloem; zo reist hij over zee naar Afrika en de Noordpool en met een luchtballon naar Australië. Als hij met lege handen thuiskomt, vertelt Uil dat de bloem met de moeilijke naam bekend staat onder de naam kamille. Snel maakt Molletje een potje kamillethee en al bij het derde slokje is Muis weer helemaal beter. Prentvertelling gebaseerd op de bekende Praagse tekenfilms van ongeveer zestig jaar geleden. Het verhaal is goed opgebouwd en werkt naar een climax toe. Het toeval speelt een te grote rol en doet enigszins afbreuk aan de geloofwaardigheid. Het verhaal komt redelijk moralistisch over, maar zal de kleuter die het voorgelezen krijgt zeker aanspreken. De kleurrijke illustraties in verschillende formaten volgen het verhaal en zijn goed gescheiden van de tekst. Het mooi vormgegeven omslag (met goedverzorgde belettering) is uitnodigend. Eerder verschenen 'Hoe Molletje aan zijn auto kwam' en 'Hoe Molletje aan zijn broek kwam'*. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025754488

Titel Hoe het molletje de muis weer beter maakte
Auteur Zdenek Miler
Secundaire auteur Hana Doskocilová
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2013
Overige gegevens [88] p - ill - 27 cm
Annotatie Oorspr. Tsjechische uitg.: 1993
ISBN 9789025754488
PPN 355353709
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Ziek zijn ; Zoektochten
Taal Nederlands