De laatste helden
Boek

De laatste helden (cop. 2013)/ Licia Troisi, [ill.: Fernando Ambrosi ; vert. uit het Italiaans: Boscolo Translations ; red.: Annick Kelecom]

Adhara gaat de strijd aan met de elfen die een dodelijke ziekte verspreid hebben in de Verrezen Wereld. Zal ze de elfen verslaan en haar geliefde terugvinden? Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

De Verrezen Wereld wordt bedreigd door de elfen die deze wereld claimen als de hunne. Zij hebben onder leiding van hun heerser Kryss een dodelijke ziekte verspreid onder de bevolking. Adhara, een sheireen, bestrijdt de elfen met behulp van magiërs, nimfen en andere strijders. In drie reeksen wordt het verhaal verteld van de Verrezen Wereld. Dit is het laatste deel van de derde reeks, 'Legenden van de Verrezen Wereld'*. Het verhaal begint met een kort resumé van het voorgaande. Achter in het boek staat een lijst met uitleg over de (vele) verschillende personages. Dit helpt zeker maar het is beslist aan te raden de voorgaande boeken eerst te lezen. Niet in het minst vanwege het goed geschreven verhaal en de spannende plots. Ook het prachtige omslag nodigt uit. Een echte aanrader voor fantasy fans. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789077826829

Titel De laatste helden
Auteur Licia Troisi
Instelling /Boscolo Translations
Secundaire auteur Fernando Ambrosi ; Annick Kelecom
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Fantoom, cop. 2013
Overige gegevens 405 p - krt - 22 cm
Annotatie Vert. van: Gli ultimi eroi. - Milano : Mondadori, cop. 2010. - (Leggende del Mondo Emerso)
ISBN 9789077826829
PPN 363057919
Genre science-fiction
Thematrefwoord sprookjesfiguren ; Epidemieën
Taal Nederlands