De laatste strijd
Boek

De laatste strijd (2012)/ Licia Troisi, [vert. uit het Italiaans: Siska Lernout ; ill.: Paolo Barbieri ; red.: Annick Kelecom]

Onder leiding van Sofia (14) gaan de Draconianen op zoek naar fragmenten van de laatste vrucht. Als ze die hebben, kunnen ze de boosaardige wyvern Nidhoggr overwinnen. Gelukkig staat Fabio aan haar zijde. Vanaf ca. 13 jaar.

Recensie

Het is Nidhoggr gelukt zichzelf weer tot leven te wekken en hij heeft de wereld naar zijn beeld en gelijkenis herschapen. Alles is zwart en donker en de mensen zijn veranderd in Onderworpenen; willoze wezens met rode ogen en vleugels. Gelukkig zijn Sofia en de vijf andere Draconianen onveranderd. Zij zijn nog veilig, maar de beschermingskracht neemt af. De Onderworpenen staan hen naar het leven. Onder leiding van Sofia gaan de Draconianen op zoek naar fragmenten van de laatste vrucht. Als ze die hebben, kunnen ze Nidhoggr overwinnen. Sofia zoekt samen met Fabio en hun verliefdheid krijgt daardoor een nieuwe kans. Vanaf de eerste pagina wordt de lezer meegezogen in de strijd tussen goed en kwaad. Vernuftige trucjes en drakenkracht houden de Onderworpenen op afstand. Het verhaal speelt in Italië en bevat veel informatie over Italiaanse dorpen en eten. Dit vijfde deel is de afsluiting van de serie 'Het Drakenmeisje'. Het boek is zelfstandig te lezen en heeft een afgerond einde. De auteur bouwt de spanning goed op in deze vlot leesbare en keurig verzorgde uitgave. Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789077826805

Titel De laatste strijd
Auteur Licia Troisi
Secundaire auteur Siska Lernout ; Paolo Barbieri ; Annick Kelecom
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Fantoom, 2012
Overige gegevens 422 p - ill - 21 cm
Annotatie Vert. van: L'ultima battaglia. - Milano : Mondadori, cop. 2011. - (La ragazza drago)
ISBN 9789077826805
PPN 363058273
Genre sprookjes
Thematrefwoord draken ; Verliefdheid
Taal Nederlands