Después de Lucía
DVD

Después de Lucía (cop. 2013)/ [con] Tessa Ia ... [et al.], dir. Michel Franco

In een dronken bui heeft de zeventienjarige Alejandra seks met José. Als haar klasgenoten hier achterkomen, begint het pesten door de hele groep en verandert Alejandra van een vrolijke puber in een depressief meisje. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

Mexicaans drama uit 2012 van Michel Franco, met Tessa Ia, Gonzalo Vega Jr. e.a. Na de dood van haar moeder begint de zeventienjarige Alejandra met haar vader Roberto een nieuw leven in Mexico-stad. Roberto wil een restaurant beginnen en Alejandra vindt al snel haar draai op haar nieuwe school. Door hun beider onverwerkt verdriet loopt hun onderlinge relatie stroef. Alejandra heeft veel plezier met haar nieuwe klasgenoten en gaat naar alle feestjes. Op een van die feestjes wordt ze dronken en heeft seks met José. Omdat dit gefilmd is, komt het ter ore van de 'queen bee' van de klas die José als haar vriendje beschouwde. Dan begint het pesten door de hele groep en Alejandra verandert van vrolijke puber in een depressief meisje. Als uiteindelijk Roberto door heeft wat er is gebeurd, zijn de gevolgen niet te overzien. André Waardenburg (NRC 29-5-'13) geeft 4 (van 5) sterren: 'De film is een haarfijne analyse van macht, populariteit, uitsluiting en de kwalijke aspecten van sociale media.' Annet de Jong (Telegraaf 30-5-'13) geeft ook 4 (van 5) sterren: '(...) een even ongemakkelijke als aangrijpende film (...) en mengt zich in een actuele discussie. Pesten en sociale media.' Winnaar van vele filmprijzen op Filmfestivals w.o. Un certain Regard Award in Cannes 2012. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Engels

Titel Después de Lucía
Uniforme titel After Lucia
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Michel Franco ; Tessa Ia
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : A-Film, cop. 2013
Overige gegevens 1 dvd-video (93 min.) - kleur, geluid
Annotatie Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Mexico [etc.], 2012 - Alternatieve titel: After Lucia
PPN 363794026
Genre psychologische roman
Thematrefwoord Jongeren ; Sociale media ; Pesten
Taal Engels