De koning van het spoor
DVD

De koning van het spoor de film ([2013])/ verteld door Michiel de Jong, geregisseerd door Rob Silvestri

Thomas mag samen met zijn vrienden helpen om het kasteel van de graaf te renoveren, maar dan verdwijnt een van de locomotieven. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Een special van de langlopende Engelse animatieserie over Thomas de stoomlocomotief, die met zijn vrienden woont op een groot spoorwegstation op het eiland Sodor. Alle treinen hebben menselijke gezichten en eigenschappen; de kleine Thomas is soms ondeugend, maar meestal braaf en behulpzaam. In dit lange avontuur (een uur) komt de graaf naar het eiland en hij brengt de levendige Franse machine Millie en de oudere locomotief Stephen mee. Thomas en zijn vrienden zijn zeer vereerd dat ze mogen helpen bij de renovatie van het kasteel van de graaf. Maar dan verdwijnt Stephen en ontdekt Thomas de mijnen onder het kasteel. Ze moeten goed samenwerken om alles in orde te krijgen. In tegenstelling tot de oudere afleveringen van de serie is deze film geheel met de computer geanimeerd en ook hebben alle treinen en personages een eigen stem. Een voice-over vertelt wat er allemaal gebeurt. Het verhaal verloopt in een rustig tempo, maar bevat spannende elementen. Alles loopt goed af en de treinen leren dat vriendschap en samenwerken belangrijk zijn en dat iedereen bijzonder is. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8711983600300

Titel De koning van het spoor : de film
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Rob Silvestri ; Michiel de Jong ; W. Awdry
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Bridge, [2013]
Overige gegevens 1 dvd-video (60 min.) - kleur, geluid - 12 cm
Annotatie Nederlands gesproken. - Gebaseerd op The railway series van W. Awdry - Videoversie van de animatiefilm: Groot-Brittannië : HiT Entertainment, 2013
ISBN 8711983600300
PPN 363799923
Thematrefwoord Treinen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Thomas de stoomlocomotief
DVD

Thomas de stoomlocomotief (2004-...)

vol.
Uitgeleend