Alles wat je wilt weten over Sinterklaas (en nog veel meer)
Boek

Alles wat je wilt weten over Sinterklaas (en nog veel meer) (2013)/ Natalie van der Horst, Gaby Kuijpers & Ellen de Roos, illustraties van Alex de Wolf

Allerlei vragen over Sinterklaas en Pieten zoals 'Wat eten Pieten?' en 'Waar koopt Sinterklaas zijn kleren?' worden beantwoord. Met uitleg van recepten, 15 teksten van bekende en onbekende sinterklaasliedjes en grappige kleurentekeningen. Vanaf ca. 3 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Groot voorlees- en kijkboek waarin op alle mogelijke vragen die nieuwsgierige kinderen kunnen stellen rond het sinterklaasfeest, een antwoord wordt gegeven. Naast huishoudelijke vragen zoals 'hoe vaak mogen kinderen hun schoen zetten?' en 'leest sint de krant?', komen ook vragen rond de historische achtergrond van het feest aan de orde zoals 'waar werd Sinterklaas geboren?. De vragen zijn gerangschikt op onderwerp en onderverdeeld in zestien hoofdstukken. Op alle vragen wordt telkens een duidelijk, vrolijk en creatief antwoord gegeven. Op iedere pagina staan grote en kleine pentekeningen die met waterverf zijn ingekleurd en humor en actie uitstralen. De teksten staan in een grote letter. Achterin worden enige favoriete recepten van de bakpieten uitgelegd zoals speculaasbrokken en sinterklaasravioli. Ruim vijftien bekende en onbekende teksten van sinterklaasliedjes maken het geheel af. Afgesloten wordt met een geïllustreerd overzicht van alle pieten. Dezelfde auteurs werkten mee aan 'Alles wat je wilt weten over kerst' (2014)*. Achterin is een register (in het boek 'woordenlijst' genoemd) opgenomen. Uitermate bruikbaar en origineel boek dat een aanwinst betekent voor iedere collectie. Vanaf ca. 3 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789460681554 | 77 pagina's

Titel Alles wat je wilt weten over Sinterklaas (en nog veel meer)
Auteur Natalie van der Horst
Secundaire auteur Gaby Kuijpers ; Ellen de Roos ; Alex de Wolf
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Baarn : Uitgeverij Marmer, 2013
Overige gegevens 77 pagina's - illustraties - 31 cm - 2 uitdrukbladen voor 1 pietenkwartet
Annotatie Oorspronkelijke uitgave: Houten : Van Holkema & Warendorf, 2010 - Met index
ISBN 9789460681554
PPN 362784906
Rubriekscode 908.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Sinterklaas
PIM Rubriek Feesten
PIM Trefwoord Sinterklaas