L'écume des jours
DVD

L'écume des jours (cop. 2013)/ [avec] Romain Duris, Audrey Tautou ... [et al.], un film de Michel Gondry

De rijke uitvinder Colin en de charmante Chloé worden halsoverkop verliefd, maar kort na hun huwelijk dreigt zij te overlijden aan een waterlelie die in haar longen groeit.

Aanwezigheid

Recensie

Speelfilm van Michel Gondry (Eternal sunshine of the spotless mind; The Green Hornet; videoclips van Björk) met in de hoofdrollen bekende Franse acteurs: Romain Duris, Audrey Tautou, Omar Sy en Gad Elmaleh. Het verhaal is gebaseerd op de surrealistische roman van Boris Vian uit 1947, een cultboek dat in Frankrijk nog steeds populair is. De jonge en rijke uitvinder Colin en de vrolijke Chloé worden halsoverkop verliefd. Kort na hun huwelijk wordt ze ziek: er groeit een waterlelie in een van haar longen, waardoor ze dreigt te sterven. Colin en zijn vrienden stellen alles in het werk om haar te redden. Kevin Toma (Volkskrant 23-5-'13) concludeert: 'zoals Vians boek steeds grimmiger van toon wordt, verliest Gondry's film gaandeweg alle kleur. Dat Gondry weigert maat te houden en constant zijn geestverwantschap met Vians speels-sombere surrealisme belijdt, kan honger naar méér, maar ook afmattende ergernis opwekken. Gelukkig zijn er Tautou, Duris en Omar Sy (...), drie fijne acteurs die met hun speelplezier en onderlinge chemie voor tederheid en ontroering zorgen, zelfs wanneer je aan alle geïnspireerde visuele overdaad een blauw oog dreigt over te houden.' Hans Nauta ( Trouw 23-5-'13) geeft alle 5 sterren: '(...) een ware belevenis'.

Specificaties

Frans

Titel L'écume des jours
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Michel Gondry ; Romain Duris ; Audrey Tautou ; Boris Vian
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Cinéart, cop. 2013 - [Brussel] : Twin Pics
Overige gegevens 1 dvd-video (125 min.) - kleur, geluid
Annotatie Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. - Gebaseerd op het boek van Boris Vian - Videoversie van de film: Frankrijk [etc.], 2013
PPN 363789529
Taal Frans