Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
'Vandaag ben je een man geworden'
Boek

'Vandaag ben je een man geworden' hoe WOII zijn sporen trekt (2013)/ Muel van Bunge

Bevat een verslag van Louis van Bunge over zijn verblijf in Hotel Oranje te Scheveningen tijdens de Tweede Wereldoorlog, alsmede een aantal columns dat hij voor de Brabantsche en `s-Hertogenbossche Courant schreef in 1941. Vervolgens geeft het weer hoe zoon Lodewijk omging met de ongelukkige uitgangspositie van waaruit hij zijn leven vorm moest zien te geven.Familiegeschiedenis van de auteur over de belevenissen van zijn vader en grootvader tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Aanwezigheid

Recensie

Auteur Muel van Bunge richtte in 1998 Schrijvenderwijs op. Hij schrijft voor bedrijven en en tijdschriften en participeert in een aantal maatschappelijke organisaties zoals het Asielzoekersopleidingscentrum te Rotterdam. In 'Vandaag ben je een man geworden' blikt hij terug op het leven van zijn grootvader en vader en hun ingrijpende belevenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog en de jaren kort daarna. Grootvader Louis van Bunge was journalist in Brabant, voorlichtingsofficier bij de Binnenlandse Strijdkrachten en lid van het naoorlogse Bossche Tribunaal voor de bijzondere rechtspleging. Vader Lodewijk was Engelandvaarder en nam dienst bij de Nederlandse Mariniersbrigade in de Verenigde Staten, de eenheid waarmee hij later voor enige jaren naar Nederlands-Indië vertrok. Het boek verhaalt over de impact op het gezinsleven van de familie Van Bunge en hun naaste omgeving door deze gebeurtenissen. In het boek zijn tevens de bewaard gebleven 'losse blaadjes' opgenomen, columns die grootvader Louis schreef tijdens de oorlogsjaren voor een aantal kranten in Brabant. Hij verdween erdoor in het 'Oranjehotel' te Scheveningen. Een vlot geschreven en zeer persoonlijk verhaal. Geïllustreerd met enige privéfoto's in zwart-wit.

Specificaties

Nederlands | 9789048429882

Titel 'Vandaag ben je een man geworden' : hoe WOII zijn sporen trekt
Auteur Muel van Bunge
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Zoetermeer : Free Musketeers, 2013
Overige gegevens 197 p - ill - 21 cm
Annotatie Met lit. opg
ISBN 9789048429882
PPN 363222952
Rubriekscode 935.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Journalisten; Nederland; Wereldoorlog II; Verhalen ; Verzetsstrijders; Nederland; Wereldoorlog II; Verhalen
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Wereldoorlog II