Anton wil een nieuwe papa
Boek

Anton wil een nieuwe papa (cop. 2013)/ René Gouichoux [tekst], Ginette Hoffmann [ill. ; bew. uit het Frans: Sabine Wauters]

Beertje Anton gaat op zoek naar een vader die niet zo streng is. Maar andere dieren doen allemaal dingen die hij nog veel vervelender vindt dan honing zoeken. Prentenboek met paginagrote kleurrijke aquarellen. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Anton is een jonge beer, die ontevreden is over zijn verstandige vader die zegt: beren moeten slapen, zich wassen en eten. Anton wil niet meer elke ochtend honing zoeken en gaat op zoek naar een andere papa. Hij komt achtereenvolgens bij papa Tijger, Eend, Slang, Reiger en Potvis. Ieder dier doet een kenmerkend ding (jagen, zwemmen, slapen in de zon, vliegen, op grote diepte verblijven) en Anton merkt dat dat allemaal niet bij hem past. Hij gaat zo snel hij kan naar huis terug. Prentenboek over accepteren van je 'eigen-aardigheden'. De tekeningen zijn gemaakt met dunne zwarte lijnen en ingekleurd met vrolijke, zachte tinten waterverf. De dieren gedragen zich als mensen (dragen o.a. sjaal, rugzak, zonnebril). Op elke bladzijde staat een bij die meevliegt met de zoektocht. De teksten staan deels in de illustraties; ruime lettergrootte, soepele tekst met veel herhaling. Op het voorste schutblad Anton die met zijn rugzak om wegloopt van zijn vader, op het achterste schutblad rent Anton naar zijn vader terug. Om samen met kleuters te lezen en bekijken en te praten over gewoonten en verschillen tussen dieren (en mensen). Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9782871428565

Titel Anton wil een nieuwe papa
Auteur René Gouichoux ; Ginette Hoffmann
Secundaire auteur Sabine Wauters
Type materiaal Boek
Uitgave [Namur] : Mijade, cop. 2013
Overige gegevens [26] p - ill - 27 cm
Annotatie Oorspr. Franse uitg.: 2013
ISBN 9782871428565
PPN 363354921
Thematrefwoord Weglopen ; Identiteit ; Repeteerverhalen
Taal Nederlands