Simsalaslim!
Boek

Simsalaslim! goochelen met wetenschappen (cop. 2013)/ Claire Laurens, met ill. van Soledad Bravi ; [vert. uit het Frans: Davidsfonds Uitgeverij]

Hoe laat je een ballon vliegen? En hoe maak je een vulkanisch drankje? Stapsgewijze uitleg van dertien natuurkundige proefjes met vrolijke kleurenillustraties. Ook makkelijk lezen, vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De dertien goocheltrucs in dit doeboek zijn eigenlijk proefjes waaraan een natuurkundig verschijnsel ten grondslag ligt, zoals oppervlaktespanning of geluidstrillingen. Je hebt er alleen huis-tuin-en-keukenmateriaal voor nodig. De trucs worden steeds per dubbele pagina, in wisselende kleuren, beschreven. Elk hoofdstuk begint met 'Dit heb je nodig', gevolgd door een duidelijke stap-voor-stapbeschrijving (waarbij soms de hulp van een volwassene wordt geadviseerd) met getekende illustraties. Tot slot wordt in een kader ('Hoe werkt het') uitleg van het verschijnsel gegeven in enkele zinnen. Twee stripfiguurtjes, een jongetje en een haas, laten zien hoe je de proefjes moet uitvoeren. In hun tekstballonnetjes staan grappige dialogen ('tromgeroffel alsjeblieft') die een extra - humoristische - laag toevoegen aan het geheel. De vormgeving is helder, speels en kleurrijk, zonder dat het te druk wordt. De verschillende tekstonderdelen zijn duidelijk herkenbaar. De uitleg over hoe de truc werkt is eenvoudig, zonder wetenschappelijk jargon. Een leerzaam en vrolijk boek waar kinderen (en hun ouders) veel plezier aan kunnen beleven. Ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059084827

Titel Simsalaslim! : goochelen met wetenschappen
Auteur Claire Laurens
Secundaire auteur Soledad Bravi
Type materiaal Boek
Uitgave Leuven : Davidsfonds Infodok, cop. 2013
Overige gegevens [29] p - ill - 28 cm
Annotatie Vert. van: C'est facile, la science! - Arles : Actes Sud, cop. 2013
ISBN 9789059084827
PPN 363600221
Rubriekscode 507
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Natuurwetenschappen; Experimenten
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Experimenten