De Tweede Wereldoorlog
Boek

De Tweede Wereldoorlog "een gebeurtenis om nooit te vergeten" : een informatief boek met zwart-wit illustraties vanaf 9 tot 99 jaar! (2013)/ Michel Kok

Wat gebeurde er voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog? Kort overzicht, met kleine zwart-witillustraties. Vanaf c. 11 t/m 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In acht korte hoofdstukken wordt in vogelvlucht de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog verteld. De schrijver (historicus) begint met een hoofdstuk over de aanleiding tot de oorlog. Daarna volgen hoofdstukken over de Duitse aanvalsstrategie, Nederland in de oorlog, de Holocaust, de oorlog in Azië, kinderen in de oorlog, de bevrijding, en de periode na de oorlog. Woorden met een asterisk zijn aan het eind van elk hoofdstuk in een verklarende begrippenlijst terug te vinden. Persoonsnamen die in de tekst vetgedrukt staan, worden achter in het boek in een 'Smoelenboek' nog eens op een (willekeurige) rij gezet - met veelal onherkenbare zwart-witfoto of zonder foto. Ook de belangrijkste data zijn in een lijst terug te vinden. De vele te kleine zwart-witillustraties, afkomstig uit oude archieven, zijn erg korrelig en daardoor hinderlijk onduidelijk. Jammer, want er bestaan over de afgebeelde gebeurtenissen en personen wel betere foto's. Ook het taalgebruik is niet vlekkeloos, met o.a. foutjes in de grammatica. Met verwijzing naar interessante websites, boeken (veelal voor volwassenen) en Nederlandse musea. Toegankelijk informatief boek, ook geschikt voor bijvoorbeeld een werkstuk of spreekbeurt. Vanaf ca. 11 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789490535933

Titel De Tweede Wereldoorlog : "een gebeurtenis om nooit te vergeten" : een informatief boek met zwart-wit illustraties vanaf 9 tot 99 jaar!
Auteur Michel Kok
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Arnhem : aquaZZ, 2013
Overige gegevens 95 p - ill - 24 cm
Annotatie Met lit. opg
ISBN 9789490535933
PPN 362900787
Rubriekscode 928
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wereldoorlog II
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Wereldoorlog II