Onrustig hart
Daisy-ROM

Onrustig hart ([2013])/ Gerda van Wageningen

De komst van een suikerfabriek in het protestantse Oud-Beijerland van begin 20e eeuw brengt veel 'roomse import' met zich mee.

Recensie

Integrale weergave van het gelijknamige boek (op Daisy-rom) dat aangeboden is in de a.i.'s boeken* met onderstaande tekst van recensent Els van Wier. 'De honderdste roman van deze schrijfster is een historisch verhaal. Het speelt zich af in haar eigen woonplaats Oud-Beijerland aan het begin van de 20e eeuw. De komst van een suikerfabriek brengt veel verandering in het dorp. Dat geldt ook voor Metje (22), die als dienstmeid aan het werk gaat bij een van de directeuren van de fabriek. De suikerfabrikanten zijn Brabanders. Er ontstaan verliefdheden tussen de protestantse inwoners van Oud-Beijerland en de 'roomse import' en dat geeft problemen want 'twee geloven op een kussen, daar slaapt de duivel tussen'. De personages komen goed uit de verf. Het boek bevat nogal wat historische informatie over het dagelijks leven, die op een natuurlijke manier in het verhaal is verwerkt. Een soepel geschreven, makkelijk te lezen en boeiend verhaal voor een groot publiek.' Voorgelezen door een vrouwenstem.

Specificaties

Nederlands

Titel Onrustig hart
Auteur Gerda van Wageningen
Type materiaal Daisy-ROM
Uitgave Grave : Dedicon, [2013]
Overige gegevens 1 daisy-rom (8 uur, 30 min.) - geluid
Annotatie Honderdste roman - Nederlands gesproken - Integrale weergave van het boek: Utrecht : VCL serie, cop. 2012. - (VCL-serie, ISSN 0923-134X)
PPN 353723053
Genre familieroman - historische roman
Taal Nederlands