De l'autre côté du périph
DVD

De l'autre côté du périph = On the other side of the tracks (cop. 2013)/ [avec] Omar Sy, Laurent Lafitte ... [et al.], prod. par Éric et Nicolas Altmayer ; un film de David Charhon

François Monge, kapitein van de gerechtelijke politie van Parijs moet noodgedwongen samenwerken in een moordzaak met Ousmane Diakite, agent van de financiële sectie van de buitenwijk Bobigny die het niet zo nauw neemt met de regels.

Recensie

De tweede speelfilm (2012) van David Charhon (Cyprien) is een actiekomedie met in de hoofdrollen Omar Sy (Intouchables; L'écume des jours) en Laurent Lafitte. Op een vroege ochtend wordt de echtgenote van de belangrijkste werkgever van Frankrijk vermoord aangetroffen in de Parijse buitenwijk Bobigny, aan de andere kant van de 'Boulevard Périphérique'. François Monge, kapitein van de prestigieuze gerechtelijke politie van Parijs wordt op de zaak gezet, maar Ousmane Diakite, agent van de financiële sectie van Bobigny die het niet zo nauw neemt met de regels, weet het door een truc gedaan te krijgen dat hij diens partner wordt. Noodgedwongen werken de twee tegengestelde karakters samen in een zaak die hen zowel in hoge kringen als in de ruige buitenwijken van Parijs brengt. Boyd van Hoeij (Variety, i) noemt het een 'buddy movie' die duidelijk geïnspireerd is op Hollywoodfilms uit de jaren 1980, zoals 'Beverly Hills Cop,' '48 Hrs.' en de 'Lethal Weapon'-serie. Van Hoeij vindt dat het verhaal ondergeschikt is aan de botsing tussen de twee personages, maar dat Lafitte en Sy goed op dreef zijn en dat hun chemie enkele zwakke punten in het verhaal doet vergeten.

Specificaties

Frans

Titel De l'autre côté du périph = On the other side of the tracks
Uniforme titel On the other side of the tracks
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur David Charhon ; Omar Sy ; Laurent Lafitte
Type materiaal DVD
Uitgave Antwerp : Remain In Light [prod.], cop. 2013 - [Amsterdam] : Filmfreak [dist.]
Overige gegevens 1 dvd-video (95 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Frans gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Frankrijk : Mandarin Cinema [etc.], 2012
PPN 363803750
Genre humoristische roman - thriller
Taal Frans