Wils verklaring
Boek

Wils verklaring de alzheimerepidemie en het recht op zelfbeschikking (cop. 2013)/ Hans Smit & Henri van Gelder, [inl. door Els Borst-Eilers]

Persoonlijk verslag over het ziekteverloop bij een vrouw met Alzheimer en de problemen rond euthanasie ondanks een geschreven wilsverklaring.

Aanwezigheid

Recensie

Kort na het verschijnen van een boekje over hetzelfde onderwerp ('Alzheimer en afscheid' door Frits van den Haspel, 2013)* opnieuw een verslag van het verloop van deze akelige ziekte en de strijd om tot euthanasie te kunnen komen. Ditmaal met beter taalgebruik, door Hans Smit opgeschreven en in een bredere context gezet. Het is het verhaal over Wil, de vrouw van medeauteur Henri van Gelder. Behalve zijn verhaal zijn er interviews met andere betrokkenen en soms meer algemene informatie. Met name de problemen die ontstaan als ondanks een geschreven euthanasieverklaring te laat wordt begonnen met de voorbereiding, komen aan de orde. Immers, dan is het moeilijk de mening van de patiënt nog te verkrijgen. Een goed leesbaar verslag van persoonlijk leven en leed, aangevuld met informatie.

Specificaties

Nederlands | 9789490535940

Titel Wils verklaring : de alzheimerepidemie en het recht op zelfbeschikking
Auteur Hans Smit ; Henri van Gelder
Secundaire auteur Els Borst
Type materiaal Boek
Uitgave [Arnhem] : AquaZZ, cop. 2013
Overige gegevens 154 p - 21 cm
ISBN 9789490535940
PPN 363647198
Rubriekscode 605.93
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Euthanasie; Verhalen ; Zelfbeschikkingsrecht; Verhalen ; Ziekte van Alzheimer; Verhalen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Alzheimer