Met Doebie durf ik!
Boek

Met Doebie durf ik! (2008)/ Paul van Loon, met ill. van Els van Egeraat ; [red.: Richard van de Waarsenburg]

Sammie moet een sigaar kopen voor oom Raagis. Hij verdwaalt en er komen monsters achter hem aan. Kan clown Doebie hem redden? AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Als hij de sigaren van oom Raagis nat heeft gemaakt, moet Sammie een nieuwe kopen. Onderweg verdwaalt hij echter en door zijn angst ziet hij spoken en monsters die hem bedreigen. Dan komt zijn vriend en knuffel de clown Doebie hem te hulp en leert hem om te gaan met zijn angsten. Leuk boekje van de populaire auteur, waarin natuurlijk op een vriendelijke manier gegriezeld wordt. Het taalgebruik is eenvoudig, AVI-M4, zinnen beginnen steeds op een nieuwe regel, het is gedrukt in een grote letter en heeft een rustige bladspiegel. De in zachte kleuren uitgevoerde illustraties zijn voor de jonge doelgroep een mooie aanvulling op het verhaal, waarvan het thema niet echt nieuw te noemen is. Op het omslag ontsnappen Sammie en Doebie aan de monsters. Deel van de reeks 'Lees! met Paul van Loon'*. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789027668714

Titel Met Doebie durf ik!
Auteur Paul van Loon
Secundaire auteur Richard van de Waarsenburg ; Els van Egeraat
Type materiaal Boek
Editie Herz. uitg., 1e dr;
Uitgave Tilburg : Zwijsen, 2008
Overige gegevens 33 p - ill - 22 cm
Annotatie Oorspr. titel: Ik verdwaal nooit, zegt Sammie. - Utrecht : Sjaloom, 1982. - (Een drie-turven-boek van Sjaloom)
ISBN 9789027668714
PPN 314216928
Thematrefwoord Angsten ; Fantasievriendjes
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Lees! met Paul van Loon. Groep 4
Boek

Lees! met Paul van Loon. Groep 4 (2008)

vol.
Uitgeleend
Paul van Loon