Afscheid en verlies
Boek

Afscheid en verlies (2013)/ Jaklien Eyckerman ... [et al., concept: Jaak Van Damme ; coördinatie: Charlotte Therssen ; eindred.: Mia Vanstraete]

Ben je soft als je huilt? Wat is de beste manier om te sterven? Honderd vragen van kinderen over afscheid en verlies, rouw en verdriet worden kort beantwoord. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Recensie

Ben je soft als je huilt? Wanneer ga je dood? Kindervragen gaan over alle levensthema's, zijn vaak onverwacht, kennen veel kleurtjes, zijn vaak spontaan, buitengewoon eerlijk en direct. Achter die vragen gaan allerlei beelden schuil: beelden die het kind helpen, maar ook beelden die het kind kunnen blokkeren. Dit deel uit de serie '100 kindervragen'* gaat over afscheid en verlies, over rouw en verdriet en de ingewikkelde veelheid van menselijke emoties die deze heftige gevoelens kunnen oproepen. Door de thematiek te behandelen aan de hand van honderd realistische vragen, maar ook via honderd empathische, de vraag serieus nemende antwoorden wordt er een rijk palet van begripsvorming, verwerkingsmogelijkheden en inzicht aangereikt waarmee niet alleen kinderen, maar ook volwassenen (o.a. ouders, leerkrachten) in ontwikkelende zin verder kunnen. De deeltjes zijn vormgegeven volgens een helder, overzichtelijk, uitgekiend format: duidelijke vragen, begripvolle, reële, ter zake doende antwoorden en veel passende kleurenfoto's en enkele stripachtige kleurenillustraties. De informatieve tekstblokjes (deels met steunkleur) in grote letters zijn beknopt en lenen zich ervoor om in gesprek te gaan met kinderen vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789058564443

Titel Afscheid en verlies
Auteur Jaklien Eyckerman
Secundaire auteur Jaak Van Damme ; Charlotte Therssen
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Oostkamp : Eskabee, 2013
Overige gegevens [68] p - ill - 25 cm
ISBN 9789058564443
PPN 363911952
Rubriekscode 415.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Afscheid ; Verdriet
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Verdriet

Relaties/Serie

100 kindervragen
Boek

100 kindervragen (2012-...)

vol.
Uitgeleend