Liefde en seks
Boek

Liefde en seks (2013)/ Caroline Costers, Olivier Van Gierdeghom, Ilse Rotsaert, [concept: Jaak Van Damme ; coördinatie: Charlotte Therssen ; eindred.: Mia Vanstraete]

Als je niet vrijt, kun je dan kinderen krijgen? Bestaan er condooms die je kunt uitwassen? Honderd vragen van kinderen over liefde en seks worden kort beantwoord. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Recensie

Hoe versier je iemand? Hoe gebruik je een condoom? En hoe vrijen vrouwen met elkaar? Dit boek staat vol kindervragen die de auteurs - werkzaam bij Vlaamse hulpinstellingen - hebben verzameld. Achter elke vraag staat een kort antwoord en een foto of tekening in kleur. Dat de vragen uit de praktijk komen, is enerzijds de kracht van dit boek: het zijn soms vragen die een volwassene niet snel bedenkt, zoals 'Als je rechtstaand seks hebt, kan je dan zwanger worden?' Anderzijds is het wel een erg bonte verzameling uiteenlopende weetjes over zaken als moederkoek, seks in de ruimte en ontharen. Sommige onderwerpen lijken bedoeld voor jongere kinderen, maar de meeste zijn gericht op tieners. Het taalgebruik is expliciet (bv. neuken, spleetje, penis); het beeldmateriaal is vooral romantisch of humoristisch van aard. Er zijn geen seksuele handelingen of geslachtsdelen te zien. Het boek bevat enkele Vlaamse woorden (o.a. maandstonde) en achterin staan alleen verwijzingen naar Vlaamse websites. Een woordenlijst en register ontbreken. Maakt deel uit van de reeks '100 kindervragen'*. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789058564429

Titel Liefde en seks
Auteur Caroline Costers ; Olivier Van Gierdeghom ; Ilse Rotsaert
Secundaire auteur Jaak Van Damme ; Charlotte Therssen
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Oostkamp : Eskabee, 2013
Overige gegevens [68] p - ill - 25 cm
ISBN 9789058564429
PPN 363910476
Rubriekscode 615.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Liefde ; Seksualiteit
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Seksualiteit

Relaties/Serie

100 kindervragen
Boek

100 kindervragen (2012-...)

vol.
Uitgeleend