Muziek
Boek

Muziek (2013)/ Steven Van Havere, [concept: Jaak Van Damme ; coördinatie: Charlotte Therssen ; eindred.: Mia Vanstraete]

Hoe weet je of iets vals klinkt? Hoeveel verdient een muzikant? Honderd vragen van kinderen over muziek worden kort beantwoord. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Drummer en muziekschooldirecteur Steven Van Havere beantwoordt honderd vragen van kinderen over muziek in de breedste zin van het woord. Een school hielp bij het stellen van de vragen, die variëren van 'Kan je kamermuziek ook buiten spelen?' tot 'Hoe weet je of je vals zingt?'. Van sommige instrumenten komt de werking uitgebreider aan bod, zoals de piano, de trompet en het drumstel. Ook zijn er vragen over de muziekindustrie, die vooral gericht zijn op populaire muziek. Inhoudelijk geeft dit boekje veel leuke informatie, maar de toon is soms te weinig op kinderen afgestemd. Moeilijke begrippen als grondtoon worden niet altijd uitgelegd, en de stijl is door veelvuldig gebruik van 'men' afstandelijk. Het uitbreiden van het aantal snaren op de gitaar wordt bijvoorbeeld wat plechtstatig verklaard: '(...) opdat men er makkelijker meer noten op zou kunnen spelen.' De lay-out is met de vrolijke kleuren, vragen in grote gekleurde letters en een bijpassende foto bij elke vraag juist erg toegankelijk. Er is geen inhoudsopgave of register aanwezig. Maakt deel uit van de serie '100 kindervragen'*. Vanaf ca. 10 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789058564528

Titel Muziek
Auteur Steven Van Havere
Secundaire auteur Jaak Van Damme ; Charlotte Therssen
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Oostkamp : Eskabee, 2013
Overige gegevens [68] p - ill - 25 cm
ISBN 9789058564528
PPN 363904603
Rubriekscode 781.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Muziek; Wetenswaardigheden
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord Muziek

Relaties/Serie

100 kindervragen
Boek

100 kindervragen (2012-...)

vol.
Uitgeleend