Winnaars
Boek

Winnaars voorleesverhaal over sport en spel (cop. 2013)/ [geschreven door Willemijn de Weerd, geïll. door Marieke ten Berge]

Het is spelletjesdag op de school van Ruben, Sara en Lieke. De kinderen gaan allerlei spelletjes en opdrachten doen. Maar er spelen kinderen vals. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

Recensie

Het is spelletjesdag op de school van Ruben, Sara en Lieke. De klas wordt in groepjes verdeeld en per groepje gaan de kinderen allerlei spelletjes en opdrachten doen, zoals zaklopen, aardappelspel, blokken omschieten en snoepmemory. Samen hebben ze veel plezier, maar ze worden boos als de jury niet in de gaten heeft dat er kinderen vals spelen. Ruben wil dan zelfs niet meer verder spelen. De winnaars krijgen een medaille, maar als Sara ziet dat Ruben heel erg teleurgesteld is, maakt zij voor hem een troostprijs. Herkenbaar verhaal voor jonge kinderen, waarbij aspecten als winnen en verliezen, vals spelen en teleurstelling aan de orde komen. Het verhaal is ingedeeld in vier hoofdstukken. De toegankelijk geschreven tekst is in twee kolommen afgedrukt naast de kleurrijke en aansprekende illustraties die telkens een dubbele pagina beslaan. Het sluit prima aan bij het thema van zowel de Kinderboekenweek (2013) als ook de Christelijke kinderboekenmaand (2013). Achter in het boek is de tekst opgenomen van een speciaal bij deze uitgave geschreven lied, met verwijzing naar een filmpje op internet. Derde boek over Sara en Ruben*. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789033830754

Titel Winnaars : voorleesverhaal over sport en spel
Auteur Willemijn de Weerd
Secundaire auteur Marieke ten Berge
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ark Media, cop. 2013
Overige gegevens 32 p - ill - 21×23 cm
Annotatie In licentie uitgegeven door Kwintessens Uitgevers
ISBN 9789033830754
PPN 363424083
Genre schoolverhaal - protestants milieu - sport
Thematrefwoord Sportdagen ; Schoolleven
Taal Nederlands