Hachiko
Boek

Hachiko a loyal dog (2011)/ [adapt. by: Nicole Taylor, ed.: Emma Grisewood ; ill.: Judy Brown]

De Japanse jongen Kentaro wacht elke dag op het treinstation tot zijn vader thuiskomt. De hond Hachiko zit daar elke dag op zijn baasje te wachten. De twee sluiten vriendschap. Met kleurenillustraties, opdrachten en een cd. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De Japanse jongen Kentaro woont in Tokyo. Hij gaat vaak naar het Shibuya treinstation omdat zijn vader altijd om half zes van zijn werk terugkomt met de trein, samen met zijn vriend Dr. Ueno. Dr. Ueno wordt elke middag opgewacht door zijn mooie Akita hond Hachiko (een grote Aziatische keeshond). Kentaro sluit vriendschap met de hond. Wanneer Dr. Ueno overlijdt, blijft de hond nog elke dag naar het station gaan om zijn baas op te wachten. Tegenwoordig is er op Shibuya een standbeeld van de trouwe viervoeter, dat door veel mensen als meeting point gebruikt wordt. Deel uit de reeks 'Popcorn readers'*. Dit verhaal is gebaseerd op ware gebeurtenissen uit de jaren dertig van de vorige eeuw. De tekst, die bedoeld is om jonge kinderen Engels te leren, bevat naast het verhaal een verklarende woordenlijst, info over allerlei soorten honden, invuloefeningen, puzzels enz. en uitspraakoefeningen. Veel gekleurde tekeningen. Verwijzing naar website voor leraren. Met audio-cd (14 min.) waarop de hele tekst wordt voorgelezen. Niveau: pre-A1, 200 hoofdwoorden. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Engels | 9781906861971

Titel Hachiko : a loyal dog
Auteur Nicole Taylor
Secundaire auteur Emma Grisewood ; Judy Brown ; Pamela S. Turner
Type materiaal Boek
Uitgave [London] : Scholastic, 2011
Overige gegevens 32 p - ill - 23 cm - cd
Annotatie Gebaseerd op: Hachiko : the true story of a loyal dog / Pamela S. Turner ; ill. by Yan Nascimbene - Boston [etc.] : Houghton Mifflin Harcourt, cop. 2004
ISBN 9781906861971
PPN 363905626
Genre dierenleven
Thematrefwoord Honden ; Vriendschap
Taal Engels

Relaties/Serie

Popcorn ELT readers. Level 1 : early beginner
Boek

Popcorn ELT readers. Level 1 : early beginner (2011-...)

vol.
Uitgeleend