Het geheim van de speelgoeddokter
DVD

Het geheim van de speelgoeddokter (cop. 2013)/ Victoria Koblenko ... [et al.], een film van Pieter Walther Boer

Wanneer Sinterklaas zich vlak voor 5 december vreemd gedraagt, proberen de kinderen Mees en Katja samen met de pieten een oplossing te vinden. Vanaf ca. 6 jaar.

Recensie

Nederlandse jeugdfilm uit 2012, de eerste bioscoopfilm die voortkomt uit de 'sinterklaassoap' die van 1999-2012 jaarlijks werd uitgezonden door Fox Kids of Jetix onder de titel 'De club van Sinterklaas'. Vlak voor 5 december is Sinterklaas plotseling verdwenen uit het kasteel in Nederland waar hij logeert. Natuurlijk zijn de pieten erg ongerust, maar enige tijd later is Sinterklaas weer terug. Hij gedraagt zich echter vreemd en zegt onaardige dingen. De kinderen Mees en Katja ontdekken wat er met Sint aan de hand is, wat het geheim is van de eigenaardige speelgoeddokter en ze proberen samen met de pieten een oplossing te vinden. In de rol van Sinterklaas is Bram van der Vlugt opgevolgd door Wilbert Gieske, verder zien we onder meer Victoria Koblenko en Charly Luske. Kevin Toma (Volkskrant 4-10-'12) geeft 3 (van 5) sterren voor een film die 'niet veel om het lijf' heeft, maar 'behoorlijk leuk' is en gemaakt met 'inspiratie en een zeker vakmanschap'. Voor kinderen vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8711983960749

Titel Het geheim van de speelgoeddokter
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Pieter Walther Boer ; Victoria Koblenko
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Bridge, cop. 2013
Overige gegevens 1 dvd-video (70 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Nederlands gesproken - Videoversie van de film: Nederland, 2013
ISBN 8711983960749
PPN 364363223
Genre sinterklaas
Thematrefwoord Sinterklaas
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Club van Sinterklaas
DVD

Club van Sinterklaas ([2022])

Paniek bij Sinterklaas als Pietje Fernando de magische klok kapot laat vallen. Kan pakjesavond nog wel doorgaan dit jaar?

vol.
Uitgeleend