Living together apart
Boek

Living together apart scheiden als partners, samenleven als ouders (cop. 2013)/ Jos Willems, Brigit Appeldoorn, Maaike Goyens

Schets van een ouderschapsmodel waarbij ouders na een echtscheiding mentaal en/of fysiek samenblijven om de scheiding voor de kinderen minder ingrijpend te maken.

Aanwezigheid

Recensie

Scheiden, blijven of een derde weg...? In dit handzame boek worden verschillende alternatieven belicht, met de insteek dat de negatieve gevolgen voor de kinderen zoveel mogelijk beperkt (zouden kunnen) worden. Ieder hoofdstuk bevat een 'stap' van het proces: het scheidingsnieuws aan de kinderen vertellen, afstand nemen, omgeving: steun of rem, de waarde van communiceren, een nieuwe partner die in beeld komt, valkuilen en (verschillende) verwachtingen. Alternatieve wegen die belicht en geschetst worden, zijn birdnesting, mentaal en/of fysiek samenblijven, samenblijven in hetzelfde huis. De tekst is informatief en toegankelijk en er is gebruik gemaakt van literatuur en onderzoeksgegevens. Ervaringen en fragmenten uit belevingsverhalen van ouders en kinderen ondersteunen de tekst en maken zichtbaar hoe kiezen voor de derde weg (uit elkaar als partners, bij elkaar als ouders) een weg van geven en nemen is. Met epiloog van Corrie Haverkort, verklarende woordenlijst, wegwijzers om meer te weten en bronvermelding. Liefdevolle uitgave die laat zien dat, als beide partners in het bezit zijn van een open geest, een portie creativiteit, een lange adem én hun 'ouderschapsbelofte' heel serieus nemen, er bij een scheiding weinig of geen 'kinderen van de rekening' zijn.

Specificaties

Nederlands | 9789401409483

Titel Living together apart : scheiden als partners, samenleven als ouders
Auteur Jos Willems ; Brigit Appeldoorn ; Maaike Goyens
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, cop. 2013
Overige gegevens 221 p - 24 cm
Annotatie Met lit. opg
ISBN 9789401409483
PPN 364215321
Rubriekscode 418.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kinderen; Echtscheiding
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Echtscheiding