Namibië, Botswana en Zimbabwe
Boek

Namibië, Botswana en Zimbabwe (2013)/ Bas Vlugt, [cartogr.: G-O graphics ; red.: Linda Modderkolk ; foto's: Hans Beentjes ... et al.]

Recensie

Geactualiseerde druk met reisinformatie over Zimbabwe, Botswana en Namibië, uit de bekende Dominicus-landenserie. De gids laat de reiziger via een duidelijke hoofdstukindeling kennismaken met de drie landen, waarbij Zimbabwe de meeste ruimte krijgt. De auteur werkte als reisbegeleider in Afrika en is journalist. In hoofdstuk een verstrekt hij algemene gegevens over de ligging, de bevolking en het landschap. Het tweede hoofdstuk beschrijft de mogelijkheden voor een safari, met beschrijvingen van dieren. Daarna volgt de globale geschiedenis van het reisgebied. De volgende hoofdstukken beschrijven achtereenvolgens de drie landen. Praktische informatie, literatuurlijstje en een register sluiten het boek af. Met kleurenfoto's, leuke kaderteksten en heldere, gekleurde kaarten wisselen de vlot geschreven, maar nogal summiere teksten af. Geschikt voor een eerste oriëntatie. Uitgevoerd in de nieuwe, kleurige lay-out van de Dominicus-reeks.

Specificaties

Nederlands | 9789025752712

Titel Namibië, Botswana en Zimbabwe
Auteur Bas Vlugt
Secundaire auteur Linda Modderkolk
Type materiaal Boek
Editie 9e dr;
Uitgave Haarlem : Gottmer/Becht, 2013
Overige gegevens 303 p - foto's, krt., plgr - 22 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Oorspr. titel: Zimbabwe, Botswana, Namibië. - Haarlem : Gottmer, 1997. - (Gottmer reisgidsen) (Dominicus reeks)
ISBN 9789025752712
PPN 363080236
Rubriekscode Afrika 993
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zuidelijk Afrika; Reisgidsen ; Botswana ; Zimbabwe ; Namibië
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Afrika (Zuidelijk Afrika)