The grapes of wrath
DVD

The grapes of wrath (cop. 2005)/ Henry Fonda ... [et al.], prod. by Darryl F. Zanuck ; dir. by John Ford

Een arme pachtersfamilie in Oklahoma wordt evenals vele lotgenoten in de jaren dertig werkloos en hoopt het geluk te vinden op de plantages in CaliforniëEen arme pachtersfamilie in Oklahoma wordt zoals vele lotgenoten in de jaren dertig werkloos. In de hoop in Californië, het land van zon en wijn, werk en geluk te vinden trekken zij met een oude vrachtauto weg.

Recensie

Regisseur John Ford verfilmde in 1940 het epos 'Grapes of wrath' van John Steinbeck, dat een jaar eerder verscheen. In de tijd van de Grote Depressie wordt een arme pachtersfamilie in Oklahoma zoals vele lotgenoten werkloos. In de hoop in Californië, het land van zon en wijn, werk en geluk te vinden trekken zij met een oude vrachtauto weg. De bittere werkelijkheid is anders: een confrontatie met duizenden werklozen die onder dezelfde valse voorspiegelingen daarheen zijn gelokt en die voor steeds lagere lonen zullen gaan werken om niet van de honger om te komen. In de hoofdrol topacteur Henry Fonda (Fort Apache; Twelve angry men) naast onder meer Jane Darwell, John Carradine en Charley Grapewin. Zowel boek als film hadden veel invloed op de publieke opinie en werden klassiekers. Cinema.nl geeft 5 sterren voor 'Een meesterlijke, niet te evenaren film.' Winnaar van Oscars voor Beste regie en Beste vrouwelijke bijrol. Steven Spielberg is bezig met het produceren van een nieuwe verfilming die in 2014 uit moet komen.

Specificaties

Meerdere talen | 8712626017844

Titel The grapes of wrath
Uniforme titel Les raisins de la colère
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur John Ford ; Henry Fonda ; John Steinbeck
Type materiaal DVD
Uitgave Beverly Hills, CA : Twentieth Century Fox Home Entertainment, cop. 2005
Overige gegevens 1 dvd-video (ca. 124 min.) - zw/w., geluid
Annotatie Engels, Frans, Italiaans, Duits en Spaans gesproken, 10 talen waaronder Nederlands ondertiteld. - Gebaseerd op de gelijknamige roman van John Steinbeck - Videoversie van de gelijknamige film: USA : Twentieth Century Fox, 1940
ISBN 8712626017844
PPN 273781316
Genre sociale roman
Thematrefwoord Armoede ; Klassenverschillen ; Verenigde Staten
Taal Meerdere talen