In another country
DVD

In another country (cop. 2013)/ Isabelle Huppert ... [et al.], dir. by Hong Sang-soo

In drie episodes worden de levens getoond van drie Franse vrouwen die leven aan de kust van Zuid-Korea. De eerste is Anne,een succesvolle filmregisseuse, de tweede een getrouwde vrouw die een affaire heeft met een Koreaanse man, de derde is zojuist gescheiden.

Recensie

Zuid-Koreaanse tragikomedie uit 2012, dertiende* speelfilm van Hong Sang-soo, met Isabelle Huppert, Yu Jun-sang e.a. Dit is de eerste titel van de regisseur die hij maakte met een buitenlandse actrice. Isabelle Huppert speelt in drie episodes drie Franse vrouwen die wonen in Zuid-Korea. De eerste is Anne, een succesvolle filmregisseuse, de tweede een getrouwde vrouw die een affaire heeft met een Koreaanse man, de derde is zojuist gescheiden. Belinda van de Graaf (Trouw 16-5-'13) geeft 4 (van 5) sterren: 'Met kleine accentverschillen zet Huppert de verschillende karakters neer: De één bruisend van liefde; de ander met de pijn van de echtbreuk nog in het lijf. Het Koreaanse triptiek heeft daarmee veel weg van een masterclass acteren, waarbij je je kunt afvragen of Huppert wel drie verschillende vrouwen speelt, of drie mogelijke levens van een en dezelfde vrouw. Het plezier waarmee regisseur en actrice het miniatuurtje aan de Koreaanse kust vormgeven, werkt in ieder geval aanstekelijk.' Dana Linsen (NRC 15-5-'13): (...)een ingenieus in elkaar gepuzzeld commentaar op de filmwereld (...) en vooral een ode aan een actrice op de toppen van haar kunnen. In Another Country is terloops, knap en vol grappige spraakverwarringen.' Nominatie voor een Gouden Palm Cannes 2012.

Specificaties

Koreaans | 9789078716853

Titel In another country
Uniforme titel Da-reun na-ra-e-seo
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Hong Hai ; Isabelle Huppert
Type materiaal DVD
Uitgave Arnhem : Contact Film, cop. 2013 - [Amsterdam] : Filmfreak [dist.]
Overige gegevens 1 dvd-video (.. min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Koreaans, Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Korea : Jeonwonsa Film, 2012 - Oorspr. titel: Da-reun na-ra-e-seo
ISBN 9789078716853
PPN 364370017
Thematrefwoord Vrouwenleven ; Zuid-Korea
Taal Koreaans