Last tango in Halifax. Serie 1
DVD

Last tango in Halifax. Serie 1 (cop. 2013)/ Anne Reid, Derek Jacobi ... [et al.], dir. by Euros Lyn ... [et al.]

Als de 70-jarigen, Celia en Alan, die verkering hadden in hun tienerjaren elkaar na 53 jaar terugvinden via het internet, verheugen ze zich in hun gezamenlijke toekomst maar hun dochters dreigen roet in het eten te gooien.

Recensie

Britse tv-serie, tragikomedie voor de BBC uit 2012 van Euros Lyn, met Anne Reid en Derek Jacobi (I Claudius; Cadfael). Celia en Alan, nu allebei 70, hadden verkering in hun tienerjaren. Ze zijn elkaar toen uit het oog verloren maar nu zijn ze weduwe en weduwnaar. Nadat ze elkaar terug hebben gevonden via het internet zijn ze weer helemaal verliefd. Ze verheugen zich in hun gezamenlijke toekomst maar hun kinderen dreigen roet in het eten te gooien. De dochter van Celia, Caroline heeft een slecht huwelijk. Gillian, die een gecompliceerd liefdesleven heeft, is de chaotische dochter van Alan. Beide dochters willen het geluk van hun ouders niet in de weg staan, maar doen dat toch. Marc Eastman (op de Amerikaanse website Are You Screening?,i) geeft alle 5 sterren: 'A product of the writing as much as the excellent turns by the stunning cast (...).' Gebruikers op de imdb geven 7,5 (van 10) punten. De serie heeft twee Bafta Awards 2013 gewonnen voor best Drama Series en Best Writer. Een tweede serie wordt geproduceerd.

Specificaties

Engels | 8717344752459

Titel Last tango in Halifax. Serie 1
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Euros Lyn ; Anne Reid ; Derek Jacobi
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Bridge Entertainment, cop. 2013
Overige gegevens 2 dvd-videos (6×50 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van het televisieprogramma voor de BBC: Groot-Brittanie : Red Production Company, 2012
ISBN 8717344752459
PPN 364381035
Genre familieroman
Thematrefwoord Ouderen
Taal Engels

Relaties/Serie

Last tango in Halifax
Boek

Last tango in Halifax (2013-...)

vol. Serie 1
Uitgeleend