Man of steel
DVD

Man of steel ([2013])/ [starring] Henry Cavill ... [et al.], dir. by Zack Snyder

Clark Kent, als baby geadopteerd door een echtpaar in Kansas, moet als volwassenen man strijden tegen generaal Zod van zijn geboorteplaneet Krypton.Clark Kent, als baby geadopteerd door een echtpaar in Kansas, moet als volwassenen man strijden tegen generaal Zod van zijn geboorteplaneet Krypton. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

Amerikaanse actiefilm uit 2013 over superman of 'de man van staal', een superheld die als stripfiguur in 1938 bedacht werd. Zijn verhaal is vaker verfilmd, voor het laatst in 2006 met Brandan Routh. Regisseur Zack Snyder (300; Watchmen) keert terug naar het oorspronkelijke verhaal. De pasgeboren Kal-el wordt door zijn ouders van de planeet Krypton naar de aarde geëvacueerd en geadopteerd door een echtpaar in Kansas, dat hem Clark Kent noemt. Later ontdekt Clark zijn superkrachten en gaat de strijd aan met generaal Zod van de planeet Krypton die de mensheid wil vernietigen. In de hoofdrol Henry Cavill (The Tudors; Immortals) en verder onder meer Amy Adams, Michael Shannon, Kevin Costner, Laurence Fishburne en Diana Lane. De recensenten zijn kritisch. Peter de Bruijn (NRC 19-6-'13) concludeert: '(...) nadat het verhaal van Supermans oorsprong krachtig en fraai is verteld, gaat de film steeds meer lijken op een pompeuze pure effectfilm als Transformers. Enorme sprongen in het verhaal, dat van hot naar her gaat, maken het lastig mee te leven. (...) Wel vermakelijk, maar meer niet.' Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Engels | 5051888154328

Titel Man of steel
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Zack Snyder ; Henry Cavill
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Warner Home Video, [2013]
Overige gegevens 1 dvd-video (120 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Engels, Frans en Duits gesproken, 4 talen ondertiteld waaronder Nederlands - Videoversie van de film: Verenigde Staten [etc.], 2013
ISBN 5051888154328
PPN 364414448
Genre science-fiction
Taal Engels