Don Quichot
DVD

Don Quichot de film (cop. 2013)/ [mit] Christoph Maria Herbst ... [et al.], Prod. Andreas Richter, Annie Brunner, Ursula Woerner ; Regie Sybille Tafel

Als Moritz (11) zijn moeder is overleden gaat hij voor de vakantie naar zijn vader in Spanje. Na een ruzie rent hij weg en ontmoet een oude man die beweert ridder Don Quichot te zijn. Samen beleven ze avonturen. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Na de dood van zijn moeder voelt de 11-jarige Moritz zich erg alleen. Temeer omdat zijn vader voor zijn werk vaak van huis is. Wanneer Moritz hem in Spanje opzoekt, komt het tot ruzie en gaat de jongen ervandoor. Hij ontmoet de zonderlinge Don Quichot die hem leert om te gaan met verlies en verdriet en te vechten voor zijn geluk. Aandoenlijke en respectvolle jeugdfilm die zich afspeelt in de 21e eeuw met de klassieke vijfhonderdjarige ridderfiguur te paard uit Cervantes' boek 'Don Quichot' in de hoofdrol. Geloofwaardig worden de waanbeelden van de oude man in beeld gebracht; moderne windmolens worden voor reuzen aangezien die moeten worden bevochten. Sfeervolle gitaarmuziek en fraaie natuuropnamen verhogen de sfeer. Deze oorspronkelijk Duitse speelfilm (2008) van Sibylle Tafel is Nederlands ingesproken. In de hoofdrollen spelen o.a. Johann Hillmann, Christoph Maria Herbst en Peter Lohmeyer. De film heeft een wens vervullend einde en biedt vele identificatiemogelijkheden. Omdat er relatief veel aandacht wordt besteed aan relatieproblemen van volwassenen, is de film minder geschikt voor jonge kinderen. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8717344752626

Titel Don Quichot : de film
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Sibylle Tafel ; Christoph Maria Herbst
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just4Kids, cop. 2013
Overige gegevens 1 dvd-video (90 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Nederlands gesproken - Videoversie van de televisiefilm: Duitsland : Roxy Film [etc.], 2008 - Oorspr. titel: Don Quichote : gib niemals auf!
ISBN 8717344752626
PPN 364001461
Thematrefwoord Ridders ; Eenoudergezin
Taal Nederlands