Expeditie ondergronds
Boek

Expeditie ondergronds grotklimmen in onderaardse gangen (cop. 2013)/ Neil Champion, [vert. uit het Engels: Catalien van Paassen ; eindred.: Annet Huizing ... et al.]

Wat heb je nodig als je grotten gaat verkennen? Welke basistechnieken zijn er en hoe zorg je voor je veiligheid? Kennismaking met deze avontuurlijke sport. Met leuke weetjes, een quiz, moeilijke woordenlijst, kleurenfoto's en -tekeningen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Informatieve uitgave over grotklimmen in onderaardse gangen. Hoe spannend is het om ondergronds te gaan? Wat heb je nodig als je grotten gaat ontdekken? Welke grot is de diepste van de wereld en welke heeft het langste grottenstelsel? In twaalf hoofstukken worden op al deze vragen en nog veel meer een antwoord gegeven. Ieder hoofdstuk is gedrukt op twee naast elkaar liggende bladzijdes. De korte teksten, in overzichtelijke blokken en gedrukt in een prettige duidelijke letter, zijn niet moeilijk en helemaal gericht op kinderen van de bovenbouw van de basisschool. Mooie, duidelijke kleurenfoto's en soms ook instructietekeningen in kleur ondersteunen de tekst. Kaders met leuke weetjes en informatie over 'echte doorzetters' vullen de verschillende onderwerpen aan. Achter in het boek staat een quiz om je kennis te testen, worden moeilijke woorden uitgelegd, wordt er doorverwezen naar boeken, leuke websites en filmpjes en is een register opgenomen. Maakt deel uit van de serie 'Outdoor avontuur'*, een serie over avontuurlijke sporten voor kinderen. Leuk en leerzaam boek voor sportieve lezers. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461750679

Titel Expeditie ondergronds : grotklimmen in onderaardse gangen
Auteur Neil Champion
Secundaire auteur Catalien van Paassen ; Annet Huizing
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, cop. 2013
Overige gegevens 32 p - ill - 28 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Wild underground. - Appleseed Editions, cop. 2012. - (Adventure outdoors)
ISBN 9789461750679
PPN 357404378
Rubriekscode 618.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Speleologie (sport)
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Speleologie

Relaties/Serie

Outdoor avontuur
Boek

Outdoor avontuur (2013-...)

vol.
Uitgeleend